MihaiManiceanu

Programul acestui an al Institutului Cultural Român din Londra se încheie chiar în ultima zi a anului, cu un recital susţinut de pianistul şi compozitorul Mihai Măniceanu pe prestigioasa scenă muzicală de la St. Martin-in-the-Fields, în Trafalgar Square. Muzicienii români se reîntorc aici în primele zile ale lui 2014, în 7 ianuarie, cu un concert de pian la patru mâini, susţinut de două tinere interprete – Ruxandra Humă şi Anamaria Andriţoiu.

Mihai Măniceanu va prezenta un repertoriu de lucrări semnate de nume cunoscute în lumea componistică românească, precum Dan Dediu şi Aurel Stroe. Pentru a sublinia momentul anului, pianistul va interpreta şi piesa „The Living”, o compoziţie proprie care vorbeşte despre trecerea timpului ca obsesie existenţială.

Recitalul face parte din seria de evenimente realizate de ICR în parteneriat cu St. Martin-in- the-Fields, care urmăreşte să pună în valoare mai ales tinerii muzicieni români.

Născut în 1976 la Bucureşti, Mihai Măniceanu a studiat pianul (1995–2000) şi compoziţia (2000–2005), urmând şi cursurile de masterat (2005-2006) ale acestor specializari în cadrul Conservatorului din Bucureşti, iar ulterior a obţinut titlul de doctor în domeniul compoziţiei la aceeaşi universitate (2011). A beneficiat de o bursă Erasmus la Conservatorul F.M. Bartholdy din Leipzig (2003-2004) şi, de asemenea, a fost bursier al Conservatorului Bucureşti la Festivalul Muzikfest, Hamburg (2001), la Junger Künstler Festival–Filmmusik, Bayreuth (2002) şi la ISA 20. Internationale Sommerakademie, Murzzüschlag (2001). Pianistul a fost nominalizat pentru Marele Premiu Prometheus Opera Prima (2009) şi a obţinut Premiul I la concursul Icon Arts (2003), Premiul Academiei Române (pentru Sus) (2011) şi Premiul pentru lucrări simfonice (pentru Sempre risoluto) din partea U.C.M.R. (2011). Lucrările i-au fost interpretate de către Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra Naţională Radio, Orchestra Conservatorului F. M. Bartholdy şi ansamblurile Profil, Propuls, opus.art, devotioModerna, Swinepearl, Acolade, Traiect, SonoMania, IconArts, Mercury Quartet, Corul Accoustic şi Corala I.C. Danielescu.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/12/MihaiManiceanu1-1024x379.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/12/MihaiManiceanu1-150x150.jpgRevista MuzicalaConcerteicr Londra,Mihai Maniceanu
Programul acestui an al Institutului Cultural Român din Londra se încheie chiar în ultima zi a anului, cu un recital susţinut de pianistul şi compozitorul Mihai Măniceanu pe prestigioasa scenă muzicală de la St. Martin-in-the-Fields, în Trafalgar Square. Muzicienii români se reîntorc aici în primele zile ale lui 2014,...