foto opera bal mascat

Cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființarea ICR Tel Aviv, ne propunem să organizăm o serie de proiecte de mare impact, care să sublinieze prezența culturii române în Israel și contribuția ICR la promovarea dialogului cultural.

Pentru stagiunea 2013-2014, Opera Naţională Israeliană  din Tel Aviv ne-a acordat privilegiul de a fi parteneri pe toată durata acesteia, oferind promovare și vizibilitate de excepție pentru arta lirică românească. Datorită talentului, profesionalismului şi seriozităţii artiştilor români, dar şi sprijinului oferit acestora de ICR Tel Aviv, Opera Națională Israeliană consideră importantă distribuirea artiştilor români în producţiile sale internaţionale. 

În luna ianuarie vor avea loc reprezentații ale operei „Bal Mascat” de Giuseppe Verdi, dirijor Daniele Callegari, la Opera Naţională Israeliană  din Tel Aviv, în care baritonul Ionuț Pascu și tenorul Cristian Mogoșan dețin roluri principale.

În cadrul acestei colaborări vor avea loc numeroase spectacole la Opera din Tel Aviv, la Festivalul de Operă de la Akko (19-21 iunie 2014) și la Festivalul de Operă de la Massada (12-17 iunie 2014), cu distribuție internațională, din care vor face parte și artiști români. Dintre aceste spectacole menționăm: „Povestirile lui Hoffman” de Jacques Offenbach, „Boema” de Giaccomo Puccini și „Traviata” de Giuseppe Verdi.

Festivalul de Operă de la Massada, cel mai important eveniment de operă din Israel, organizat anual, reunește mari nume de pe scena lirică internațională și circa 10.000 de spectatori.

Festivalul de muzică clasică de la Akko va fi organizat în acest an sub titlul „A weekend of Mozart delights at Akko”, ca un eveniment de anvergură internațională.

Site-ul ICR Tel Aviv dedică o pagină specială acestei colaborări: www.icr.ro/operatelaviv_ro.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/01/foto-opera-bal-mascat1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/01/foto-opera-bal-mascat1-150x150.jpgRevista MuzicalaEvenimente
Cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființarea ICR Tel Aviv, ne propunem să organizăm o serie de proiecte de mare impact, care să sublinieze prezența culturii române în Israel și contribuția ICR la promovarea dialogului cultural. Pentru stagiunea 2013-2014, Opera Naţională Israeliană  din Tel Aviv ne-a acordat privilegiul...