J69B9635Timofei Kulyabin, directorul Teatrului de Operă şi Balet din Novosibirsk, este în pericol de a fi trimis la puşcărie pentru montarea…greşită a unei opere de Wagner. Sigur, lumea a mai auzit de  montări nereuşite… însă chiar atât de  nereuşite?!?

Procurorii cercetează acum punerea în Wagnerscenă a operei Tannhauser,cu o scenă în care zeiţa Venus îi promite iubirea veşnică lui Iisus Christos dacă râmâne în grota ei, pe care Iisus o distruge în cele din urmă cu ajutorul Fecioarei Maria (după cum mentionează The Moscow Times).

După ce o plângere a fost depusă la începutul lunii februarie, a fost lansată o investigaţie de către capul Bisericii Ortodoxe Ruse din regiune, Mitropolitul  Tikhon. Şi, după cum timpurile au arătat, nu e bine să superi biserica rusă…

Aşa cum a arătat Mitropolitul  Tikhon, noua montare a operei OCA METROPOLITA TIKHON(ce se joacă la Opera de Stat din Novosibirsk din decembrie) este “un afront  pentru simţirea credincioşilor, o ofensă pentru Biserica ortodoxă şi o incitare la ură religioasă“.
Amuzant (sau nu) este  faptul că mitropolitul a fost înscăunat  în 2013 când trupa  Pussy Riot a insultat sentimentele  credincioşilor religioşi cântând o “rugăciune punk” în cea mai mare catedrală moscovită; în respectiva “rugăciune”  o invocau pe Fecioara Maria să îl alunge pe Preşedintele Putin (care este bine-merci, în continuare…)

În replică, un purtător de cuvân al departamentului de PR din cadrul teatrului a  afirmat că  instituţia  îşi va apăra atitudinea profesională, politica artistică şi dreptul  la libera exprimare artistică, în conformitate cu legile Federaţiei Ruse.

1424847521_original_ab19d93ae4892cddf80135d8cab90793

Dacă va fi condamnat, Timofei Kulyabin ar putea plăti o amendă de 50,000 ruble ($800) sau 120 de ore în folosul comunităţii.

sursa: www. classicalite.com

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/03/Wagner1.jpeghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/03/Wagner1-150x150.jpegRevista MuzicalaStiri
Timofei Kulyabin, directorul Teatrului de Operă şi Balet din Novosibirsk, este în pericol de a fi trimis la puşcărie pentru montarea...greşită a unei opere de Wagner. Sigur, lumea a mai auzit de  montări nereuşite... însă chiar atât de  nereuşite?!? Procurorii cercetează acum punerea în scenă a operei Tannhauser,cu o scenă...