maia 1

Actriţa Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti este invitata emisiunii Music Show de sâmbătă 1 februarie 2014, de la ora 19,00. În întâlnirea moderată de Sebastian Crăciun veţi putea descoperi alte faţete ale marii actriţe, veţi auzi poveşti despre roluri de neuitat, veti afla ce pasiuni, ce gânduri are Maia Morgenstern şi de asemenea o veţi asculta cântând.

Întrebările ascultătorilor sunt aşteptate la nr. de tel. 021-311.12.40 sau 021-319.05.05, iar cei care aleg sa ne urmărească din faţa calculatorului  pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, pot să deschidă şi pagina noastră de facebook: Music Show şi acolo pot să ne scrie. Cele ele mai interesante întrebări vor fi premiate.

Născută în Bucureşti într-o familie evreiască, Maia Morgenstern a studiat la Academia de Teatru şi Film între 1981 şi 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, după care s-a alăturat trupei Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola din Îngerul albastru (Der Blaue Engel), Medeea din O trilogie antică, Ioana din Cruciada copiilor, Kathleen Hogan din Parchează maşina la Harvard sau rolul titular din Asta seară, Lola Blau. S-a impus şi în cinematografie, în roluri din filme ca: Patimile lui Hristos, Balanţa, Cel mai iubit dintre pământeni, Orient express, Patul lui Procust .

maia -  Patimile lui Hristos

A primit nenumărate premii şi dinstincţii: Titlul Actriţa si Femeia Anului  din partea Parlamentului European, în 2004; Premiul EMMA 2004 pentru rolul Fecioara Maria din filmul «Patimile lui Hristos»; Premiul Ursul de Argint la Festivalul Filmului de la Berlin 1993 pentru rolul din filmul «Balanţa»; Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă a anului 1993, pentru rolul Lola din «Astă seară, Lola Blau»; Premiul «Living Theatre 1993» acordat de Radio France Internaţionale pentru Cel mai bun spectacol în limba franceză (pentru spectacolul «Teatrul descompus» după Matei Vişniec; Premiul Naţional «L. S. Bulandra» pentru Cea mai bună actriţă a anului 1993, pentru rolul Haia din «Ghetou» de Joshua Sobol; Premiul Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru Cea mai bună actriţă a anului 1990, pentru rolul Medeea; Premiul Naţional «L. S. Bulandra» pentru Cea mai bună actriţă a anului 1990, pentru rolul Medeea din «O trilogie antică».

Din 2010 este numită ambasador pentru Alianţa Civilizaţiilor în România, iar în anul 2012 a a primit din partea Guvernului francez – Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler .

Sâmbătă 1 februarie, de la ora 19,00, numai la Radio România Cultural veţi afla totul despre omul şi artistul Maia Morgenstern, într-un talk-show moderat de Sebastian Crăciun.

Revista MuzicalaEmisiuni1 februarie,Maia Morgenstern,music show,radio romania cultural,Sebastian Craciun
                                Actriţa Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti este invitata emisiunii Music Show de sâmbătă 1 februarie 2014, de la ora 19,00. În întâlnirea moderată de Sebastian Crăciun veţi putea descoperi alte faţete...