IMAG0405Iată un nume  care s-a remarcat cel mai mult în ultimii ani, atît pe scenele din România cît şi înafara ţării. Pe scurt, a obţinut cu trio-ul său premiul I la concursurile de profil de la Tg. Mureş, Sibiu, Bucureşti (Europa Fest), Brăila, Getxo-Spania, iar cel mai recent (pe 2 decembrie 2013) la Monaco -Marele Premiu şi Premiul publicului (singurul muzician român care a obţinut acest premiu în cele XV ediţii ale competiţiei).  Între timp a mai concertat pe scene de jazz din Ungaria şi Turcia iar pe 8 ianuarie 2014 a cîntat pentru a VI-a oară în ultimii doi ani în cel mai faimos Club de jazz din Londra (Ronnie Scott’s) cu un baterist şi un basist din Anglia. Într-un fel, am putea spune că merge pe urmele tatălui său, saxofonist alto care, în 1979, obţinea la concursul de la Sibiu, cu formaţia ieşeană TRANSFER, Premiul I şi un premiul individual ca instrumentist.

Pentru proiectul intitulat „Sounds of Brazil” (sambe şi bossa nove) pe care îl prezintă în această seară la Creart-Teatrelli din piata Lahovari, pianistul Sorin Zlat  îi are invitaţi pe Sorin Zlat Sr (tatal sau), Răzvan Cojanu-contrabas , Adi Tetrade-baterie şi pe tînăra şi talentata solistă vocală Mihaela Alexa, nominalizată la secţiunea „Revelaţia anului” pentru Gala Premiilor de Jazz pe 2013.

Oaspetele acestui recital este virtuozul percuţionist cubanez Ortega Gilberto Torres care a mai colaborat şi cu formaţiile Mandinga şi Sarosi Peter & Azara. Azi dimineaţă, trei dintre componenţii cvintetului au fost prezenţi în emisiunea Dimineaţa Crossover(Radio România Cultural).

Insertul audio  vă oferă  câteva amănunte despre concertul de la Teatrelli.

Declaraţie Sorin Zlat

Ştefan Naftanailă

29 ian 2014

 

Revista MuzicalaConcerteInterviuri29 ianuarie 2014,sorin zlat,Sound of Brazil,stefan naftanaila,teatrelli
   Iată un nume  care s-a remarcat cel mai mult în ultimii ani, atît pe scenele din România cît şi înafara ţării. Pe scurt, a obţinut cu trio-ul său premiul I la concursurile de profil de la Tg. Mureş, Sibiu, Bucureşti (Europa Fest), Brăila, Getxo-Spania, iar cel mai recent...