AVATAR ENESCU: 6o de ani în 6 zileAfis AVATAR ENESCU

4-9 mai 2015

Un proiect RADIO ROMÂNIA CULTURAL 

 

Finlandezii îl au pe Jean Sibelius. Danezii pe Carl Nielsen. Autori cu preocupări interpretative, mai mult sau mai puţin din aceeaşi perioadă, în ţările lor simboluri culturale. Promovate ca atare printr-o largă şi permanentă activitate locală şi internaţională. Din acea zonă a Europei ştim deja că avem destule de învăţat, cu atât mai mult în privinţa felului în care ar trebui să “facem reclamă” valorilor naţionale.

Enescu a fost, cum bine se ştie, un fenomen. Compozitor, 4georgeenescu6dirijorul1violonist, dirijor, pianist, aspecte ale unei creativităţi debordante. Greu de surprins într-o “panoramă sonoră” de dimensiuni reduse. Şi totuşi…La ceas de noapte, în secvenţe discografice realizate la noi şi peste hotare-George Enescu autor şi pianist în cele 7 cântece pe versuri de Cl.Marot, împreună cu soprana Sophie Wyss şi în Sonata op.26 nr.2 pentru pian şi violoncel, alături de Theodor Lupu; compozitor şi dirijor în Suita nr.2 op.20, la pupitrul orchestrei Radio France.

O încununare pe măsură-înregistrarea în premieră mondială pe compact-disc a muzicii lui J.S.Bach în interpretarea violonistului George Enescu. Toate acestea, pe 4 mai, de la 3.30, la Radio România Cultural.

Monica Gurău-Mihalache

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/05/4georgeenescu6dirijorul1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/05/4georgeenescu6dirijorul1-150x150.jpgRevista MuzicalaAVATAR ENESCU
AVATAR ENESCU: 6o de ani în 6 zile 4-9 mai 2015 Un proiect RADIO ROMÂNIA CULTURAL    Finlandezii îl au pe Jean Sibelius. Danezii pe Carl Nielsen. Autori cu preocupări interpretative, mai mult sau mai puţin din aceeaşi perioadă, în ţările lor simboluri culturale. Promovate ca atare printr-o largă şi permanentă activitate locală şi...