AVATAR ENESCU: 6o de ani în 6 zileafis - AVATAR ENESCU

4-9 mai 2015

Un proiect RADIO ROMÂNIA CULTURAL 

Producător Sorina Goia

 

 


11083728_1400598710256589_3880924997992806390_o 
O nouă ediţie specială a emisiunii OAZA DE MUZICĂ va fi joi 7 mai 2015 (14,05-14,30)

Invitat în direct în studioul Radio România Cultural este pianistul DAN GRIGORE, maestrul de necontestat al claviaturii alb-negre.

Subiectul dialogului cu SORINA GOIA este, firesc, avatarul enescian la 60 de ani de la moartea creatorului rămas învăluit în misterul neputinţei noastre de a pătrunde inefabilul muzicii sale…

 

 

Citate din George Enescu:

Aceasta mă bucură, că eu pot comunica cu bunul Dumnezeu, cu muzica mea, pentru că eu sunt un om profund religios, cred, sunt un simplu şi umil credincios, dar dintre cei mai fervenţi, toate le fac cu credinţă şi iubire pentru El.

*****

Originalitatea se obţine numai atunci când nu o cauţi.

*****

Fii dumneata însuţi. Nu trăi cu teama că vecinul îţi este superior. Dacă ai ceva de spus, spune aşa cum poţi – şi va fi bine! Dacă n-ai nimic de spus, atunci taci – nici asta nu va fi rău!

*****

Părinţii mei, care proveneau fiecare din familie de preoţi ortodocşi, se rugau cu ardoare şi plecau deseori la mănăstiri pentru a-I cere Domnului să le trimită copilul mult dorit. Ruga lor s-a împlinit în anul 1881… Iată-mă de două ori pecetluit, ca om al gliei şi ca mistic.

*****

Sunt chinuit de scrupule, dar nu ştiu ce este deznădejdea, căci sunt prea umil ca să-mi îngădui luxul de a deznădăjdui.

*****

Ce greşeală este să crezi că un copil, pentru că e mic, poartă în el visuri minuscule.

*****

Să rămâi toată viaţa un copil e un vis frumos, dar greu de realizat. Cât mă priveşte, a trebuit să devin bărbat. Când eram mic, tata îmi spunea mereu: “Te vei nărui poate, dar vei deveni om…” Şi iată că am supravieţuit.

*****

Muzica oglindeşte toate misterioasele ondulaţii ale sufletului, fără putinţa de prefăcătorie.

*****

Mi-am slujit ţara cu armele mele: pana, vioara şi bagheta.

*****

Visez fără încetare… nu mai doresc decât un singur lucru pe lume: să traduc până la ceasul din urmă ceea ce freamătă în mine, să storc până la ultima picătură sucul fructului sălbatec pe care anii l-au copt. Atâta vreme cât exist vreau să cânt.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/05/dan-grigore11.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/05/dan-grigore11-150x150.jpgRevista MuzicalaAVATAR ENESCU
AVATAR ENESCU: 6o de ani în 6 zile 4-9 mai 2015 Un proiect RADIO ROMÂNIA CULTURAL  Producător Sorina Goia      O nouă ediţie specială a emisiunii OAZA DE MUZICĂ va fi joi 7 mai 2015 (14,05-14,30) Invitat în direct în studioul Radio România Cultural este pianistul DAN GRIGORE, maestrul de necontestat al claviaturii alb-negre. Subiectul dialogului cu SORINA...