unnamed (2)La 10 ani de la lansarea în 2005 a albumului emblematic „Maria T”, Bălănescu Quartet revin la București pentru a prezenta ineditul proiect clasic/fusion la ceas aniversar joi, pe 28 mai, ora 20.00, la Fratelli Studios, strada Glodeni 1-3.
Concertul “Maria T” de pe 28 mai marchează, de asemenea, și re-editarea albumului la casa de discuri Universal Music România, alături de alte trei albume din catalogul Bălănescu QuartetPossessed (1992), Luminitza (1994) și soundtrack-ul Angels & Insects (1995).
Urmând a sosi la București în formulă extinsă, alături de percuționistul Steve Arguelles și artistul vizual Klaus Obermaier, cvartetul londonez condus de violonistul Alexander Bălănescu pregătește un spectacol audio/video complet, o călătorie unică în enigmaticul dar atât de familiarul univers al Mariei Tănase.Lansat în anul 2005, „Maria T” a fost pentruAlexander Bălănescu rodul unei încercări de apropiere față de rădăcinile sale muzicale. Plecat de tânăr să studieze muzica la Ierusalim, Londra și New York, Bălănescu – autocaracterizându-se ca un „străin perpetuu” – a încercat dintotdeauna să se re-conecteze la patrimoniul cultural al țării noastre.

„Intenția mea nu a fost să fac transcrieri sau adaptări ale materialului popular, ci să dezvolt un nou limbaj personal prin prisma propriei mele experiențe muzicale – încercând să nu trădez nicicum spiritul materialului-sursă”, explică Bălănescu despre proiect. „Există un fel de întâlnire, un pod peste timp și peste diferențele culturale dintre lumea noastră și cea a Mariei Tănase. De aceea în unele locuri folosim înregistrări cu vocea ei peste muzica noastră live; ideea că ne putem cumva întâlni acum cu ajutorul tehnologiei mi se pare încântătoare”, continuă artistul.

Biletele la concert sunt disponibile in reteaua Eventim, au pretul de 65 lei cele regular si 120 lei cele VIP. Cei care cumpara bilete VIP vor primigratuit albumul “Maria T” la concert, in seara evenimentului.

Cunoscut pe marile scene ale lumii drept unul dintre cele mai interesante proiecte de muzică contemporană,  Bălănescu Quartet a semnat cu Universal Music România un contract internațional de reprezentare artistică şi pregăteşte relansarea celor mai importante materiale discografice din activitatea sa muzicală.
 
Astfel, cele patru albume de studio care au consacratBălănescu Quartet pe scena internațională prind acum viață, într-o nouă prezentare grafică, sub egida Universal Music Romania.
 
Alexander Bălănescu este unul dintre cei mai vizionari şi mai surprinzători compozitori şi violonişti ai zilelor noastre. Repertoriul său se axează pe muzică nouă şi contemporană, o combinație de instrumente clasice și acorduri moderne.
În 1987 îşi înfiinţează propriul cvartet, Bălănescu Quartet, alături de care cântă pe cele mai importante scene ale lumii, Opera Națională din Sydney, Wembley Arena şi festivaluri europene precum Roskilde şi Sziget.
Încă de la înfiinţare, Bălănescu Quartet şi-a consolidat reputaţia ca fiind unul dintre cele mai importante grupuri de muzică contemporană din lume, având colaborări cu nume remarcabile, precum: Michael Nyman, Grace Jones, Goldfrapp, David Byrne, Pet Shop Boys, Philip Glass, Kraftwerk sau Kate Bush, dezvoltându-şi un stil unic, plin de forță şi dinamism.
 
Albumele Maria T (2005), Possessed (1992), Luminitza(1994) și coloana sonoră Angels & Insects (1995) vor fi lansate pe 29 mai și vor fi disponibile pentru pre-comandă, începând cu 22 mai, atât în format fizic, cât și digital (download și streaming).  Mai multe detalii desprepre-comandă vor fi anunțate în curând.
 
http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/05/unnamed-3.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/05/unnamed-3-150x150.jpgRevista MuzicalaConcerte
La 10 ani de la lansarea în 2005 a albumului emblematic „Maria T”, Bălănescu Quartet revin la București pentru a prezenta ineditul proiect clasic/fusion la ceas aniversar joi, pe 28 mai, ora 20.00, la Fratelli Studios, strada Glodeni 1-3. Concertul “Maria T” de pe 28 mai marchează, de asemenea, și...