Sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al Romaniei

MARI SOLIŞTI, MARI DIRIJORI

CONCERT EXTRAORDINAR   CAMERATA REGALĂ
Dirijor: KAH CHUN WONG

Câştigatorul Marelui Premiu al Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales 2013

Solistă: LAURA NICORESCU – soprană

                                                16 februarie, Ateneul Roman, ora 19

  

S.Barber – Adagio op.11 (In memoriam Claudio Abbado)

B.Britten – Les Illuminations op.18 pentru soprana si orchestra de coarde

P.I. Ceaikovski – Souvenir de Florence, op.70

Dupa succesul avut in stagiunea 2012-2013 cu seria de concerte Royal Sound, Camerata Regala vine cu un proiect indraznet, intitulat MARI SOLISTI, MARI DIRIJORI, care va aduce in fata dumneavoastra intepretari de referinta, instrumente de colectie si nu in ultimul rand muzicieni recunoscuti in toata lumea.

kah chun wong

Tanarul dirijor Kah Chun Wong este deja o confirmare in lumea artistica internationala. Un talent artistic covarsitor, tanarul muzician dispune de o energie muzicala ce potenteaza valorile esentiale ale muzicii, comunicarea in ambele sensuri, catre colectivul muzicienilor ansamblului, catre public.La numai varsta de 27 de ani, Kah Chun Wong a fost numit director artistic al Ansamblului Asiatic de Muzica Contemporana si a devenit dirijor asistent al Orchestrei Chineze din Singapore. Dirijeaza in Belgia, Polonia, Rusia, in Mexic, Ungaria si in Germania, in Croatia, Elvetia si in Taiwan, inclusiv Philharmonia din Londra si Orchestra de Camera din St. Petersburg. Si-a desavarsit studiile muzicale la Berlin in cadrul Academiei Hanns Eisler. A urmat cursuri de maiestrie sustinute de mari personalitati ale vietii muzicale actuale, dirijori si pedagogi precum Bernard Haitink, Kurt Masur, Jorma Panula, Esa-Pekka Salonen.

LauraNicorescu@piaclodi_web_9  Laura Nicorescu a absolvit Universitatea din Bucuresti la clasa profesoarei Maria Slatinaru Nistor și Universitatea de Muzica Mozarteum din Salzburg la clasa prof. Horiana Branisteanu. Tanara cantareata a castigat numeroase premii, iar in urma obtinerii in anul 2005 la Festivalul Kammeroper Schloss Rheinsberg din Berlin, al Premiului Extraordinar de Participare, un an mai tarziu debuteaza la Salzburg ca si Pamina in “Flautul Fermecat”, o productie sub indrumarea sopranei Grace Bumbry. Dupa care primeste rolul principal din “Casa cu fantome” a lui Reinhard Febels, la premiera din august 2007, Salsburg. In continuare adauga pe lista de roluri cantate, rolul principal in opera “Madame Ivonne” de Fausto Tuscano (Salzburg Arge Theater), Rolul Zanei in Hensel si Gretel sub regia lui Philipp  Harnoncourt (Balltheater Rosenheim), Angele in Contele de Luxemburg (Gärtnerplatz Theater München). Din sezonul 2008 pana in 2010 este angajata la Bayerische Staatsoper in Junges Ensamble,unde interpreteaza alaturi de mari artisti cantareti si dirijori roluri ca Fiordiligi (Cosi fan tutte),Clorinda (La Cenerentola) Ismene (Medea in Corinto) Jano (Jenufa) Primul inger (Palestrina) Dama di Lady Macbeth (Macbeth). In sezonul 2010-2011, canta roluri principale in productii noi ale teatrelor din Antwerp, Dublin si Berlin.

« Trebuie sa dispui de o pasiune nelimitata pentru arta, de credinta ca nu poti trai fara aceasta; …precum aerul sau apa….. daca drumul este cel adevarat, poti ajunge la stele «  declara Kah Chun Wong.

 

camerata regalaTănără fără să fie cinică, contemporană şi competentă fără să fie superficială....acestea sunt cuvintele folosite de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României pentru a descrie Camerata Regală, ansamblu profesionist de un înalt nivel artistic, înfiinţat în 2009.

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/02/kah-chun-wong.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/02/kah-chun-wong-150x150.jpgRevista MuzicalaConcerte16 februarie,Ateneu,Camerata Regala,Kah Chun Wong,Laura Nicorescu
Sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al Romaniei MARI SOLIŞTI, MARI DIRIJORI CONCERT EXTRAORDINAR   CAMERATA REGALĂ Dirijor: KAH CHUN WONG Câştigatorul Marelui Premiu al Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales 2013 Solistă: LAURA NICORESCU – soprană                                  ...