timCu un mix atent pregatit de nume iconice si interpreti ai tinerei generatii, jazz instrumental si interpretari vocale, gospel din Georgia, acorduri de trompeta de New Orleans, saxofon alto din Illinois sau cvartet cool bop din Transilvania, Bucharest Jazz Festival aduce sezonului estival o infuzie de  jazz in peisajul bucurestean.

Startul Bucharest Jazz Festival 2015 este dat de vernisajul expozitiei Now’s the Time – Romanian Jazz Photographers de la Hanul Gabroveni, in seara zilei de 30 iunie. Timp de cinci zile, pe tot parcursul festivalului, spatiul cultural din centrul istoric deschide usile bucurestenilor pentru o calatorie in lumea jazzului prin Evenimente conexe –  conferinte, proiectie de film, lansari de disc si carte, expozitie fotografica.

Pe scena festivalului din Piata George Enescu, vor susține concerte live peste 50 de muzicieni din America, Polonia, Ungaria şi Romania. De la saxofonistul Lee Konitz, legenda cool jazz, la Roy Hargrove, unul dintre cei mai mari trompetisti ai zilelor noastre, de la Marcin Wasilewski, care se numara printre cei mai originali pianisti europeni de jazz, la cea mai in voga cantareata de jazz din Romania Luiza Zan, BJF aduce in centrul Bucureștiului un adevarat showcase de gen.

Vezi PROGRAM EVENIMENTE CONEXE @ Hanul Gabroveni
Vezi PROGRAM CONCERTE LIVE @ Piata George Enescu

Informatii suplimentare  sunt disponibile pe website-ul festivalului: www.bucharestjazzfestival.ro

Accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit.

Revista MuzicalaFestivaluri
Cu un mix atent pregatit de nume iconice si interpreti ai tinerei generatii, jazz instrumental si interpretari vocale, gospel din Georgia, acorduri de trompeta de New Orleans, saxofon alto din Illinois sau cvartet cool bop din Transilvania, Bucharest Jazz Festival aduce sezonului estival o infuzie de  jazz in peisajul bucurestean. Startul Bucharest Jazz Festival...