garana_medium Gărâna Jazz Festival, cel mai important eveniment open-air de jazz din centrul și estul Europei, va avea loc în perioada 9-12 iulie 2015 și este organizat, ca în fiecare an, de Fundația Culturală Jazz Banat din Timișoara. Festivalul are loc în Poiana Lupului, în localitatea Gărâna din Munții Semenic, Caraș-Severin.

Garana - foto de Andrei BecheruLa Gărâna, canicula înseamnă vreme bună

21 de formații, 90 de muzicieni pe 3 scene la Gărâna 2015

Fanii Gărâna Jazz Festival urcă joi pe munte pentru că se topesc după jazz. Canicula de peste tot nu înseamnă altceva decât vreme bună la Gărâna.

Corturile au început să apară odată cu aterizarea primilor artiști. Cele trei scene vor fi pline de nume grele, nume noi, nume în formare.

Gărâna Jazz Festival rămâne o experiență de concert unică în Europe. Sus în munți cu lupi și mistrețși vreme impredictibilă, unde ospitalitatea și iubirea pentru muzică nu au limite – spune Charles Lloyd.

De joi până duminică, muzica va fi prezentă pe scenele din Biserica Veche, Hanul La Răscruce și pe scena principală din Poiana Lupului.

Chiar și cu trei câștigători de Grammy în program, fiecare ascultător are propriul „cap de afiș”:

Nighthawks – Câștigători de trei ori ai German Jazz Award, Nighthawks și-au dezvoltat propriul limbaj muzical, revigorând genul electro-jazz cu accente de jazz fusion, pop și dub.

Tigran HamasyanTigran Hamasyan – Unicitatea sa își are rădăcinile în dexteritatea ieșită din comun cu care mânuiește clapele pianului, în felul energic în care combină genurile muzicale: jazz, muzica clasică, muzica tradiționala armeană, rock, până la heavy-metal.

Adam Baldych & Pawel Kaczmarczyk – Doi dintre cei mai talentați și apreciați muzicieni polonezi de jazz din noua generație se întâlnesc pe aceeași scenă anul acesta la Gărâna Jazz Fest!

Vlatko Stefanovski Trio – Macedoneanul Vlatko Stefanovski a devenit celebru pentru tehnica sa originală de a cânta la chitară. A colaborat cu muzicieni ca Bojan Z, Goran Bregović, Theodosii Spassov, Manu Katché și Tony Levin.

Caius Giura, 2015

www.garana-jazz.ro

https://www.facebook.com/events/839215726158500/

www.facebook.com/GaranJazzFest

www.twitter.com/GaranaJazzFest

www.instagram.com/garanajazzfestival/

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/07/garana_medium.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/07/garana_medium-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
 Gărâna Jazz Festival, cel mai important eveniment open-air de jazz din centrul și estul Europei, va avea loc în perioada 9-12 iulie 2015 și este organizat, ca în fiecare an, de Fundația Culturală Jazz Banat din Timișoara. Festivalul are loc în Poiana Lupului, în localitatea Gărâna din Munții Semenic,...