Jessica Ann Simpson s-a născut la 10 iulie 1980, la Abilene, Texas, SUA și a crescut în Richardson, Texas, o suburbie a Dallas-ului, potrivit imdb.com. S-a făcut cunoscută datorită piesei sale de debut “I Wanna Love You Forever” în perioada anilor ’90.

De-a lungul carierei a abordat o serie de genuri muzicale de la pop la rhythm and blues ori country. În perioada în care urma studii la Liceul ”J.J. Pearce” a semnat un contract cu o casă de înregistrări — Proclaim Records — cu care a înregistrat și un album intitulat “Jessica”. Casa de înregistrări a dat faliment iar albumul nu a mai fost lansat oficial, potrivit cinemagia.ro.

La vârsta de 16 ani a renunțat la liceu. În perioada următoare a semnat un contract cu casa de discuri Columbia Records.

Materialul său discografic de debut, “Sweet Kisses”, a fost lansat la sfârșitul anului 1999, fiind promovat cu ajutorul altor două extrase pe single lansate pe parcursul anului următor, “Where You Are” și “I Think I’m in Love With You”.

A apărut într-o serie de spectacole de televiziune, filme și reclame, a lansat o linie de produse pentru păr și produse de frumusețe. De asemenea, s-a dedicat proiectelor filantropice.

În anul 2001 a lansat albumul “Irresistible” ce conținea o piesă cu același nume, piesă care a devenit unul dintre cele mai mari hit-uri ale sale. În 2003 a lansat cel de-al treilea album al său intitulat “In this Skin”, iar în 2004 albumul intitulat “Rejoyce: The Christmas Album”.

Cel de-al patrulea album al artistei intitulat “A Public Affair” a apărut în anul 2006. De pe acest material discografic a promovat single-urile “A Public Affair” și “I Bellong to Me”.

În 2008 a lansat un nou material discografic “Do You Know”. În 2010 a lansat prima sa compilație de hituri “Playlist: The Very Best of Jessica Simpson”.

A jucat și într-o serie de pelicule între care amintim: “The Dukes of Hazzard” (2005), “Employee of the Month” (2006), “Blonde Ambition” (2007), “Private Valentine: Blonde & Dangerous” (2008)

A fost căsătorită în perioada 2002 — 2006 cu cântărețul Nick Lachey. În 2014 s-a recăsătorit cu Eric Johnson și are doi copii.

AGERPRES

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/07/imageResize-4.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/07/imageResize-4-150x150.jpgRevista MuzicalaDocumentar
Jessica Ann Simpson s-a născut la 10 iulie 1980, la Abilene, Texas, SUA și a crescut în Richardson, Texas, o suburbie a Dallas-ului, potrivit imdb.com. S-a făcut cunoscută datorită piesei sale de debut 'I Wanna Love You Forever' în perioada anilor '90. De-a lungul carierei a abordat o serie de...