Radio România Cultural

Vineri 18 septembrie, ora 14,30 

 

Din  nou mă voi  reîntâlni în studioul Radio România Cultural  cu cei doi  tineri muzicieni. Amândoi pe cât de talentaţi pe atât de dornici să cunoască mai mult …şi mai mult din mirajul muzicii clasice… şi nu numai!

Căci duminica viitoare, în ultima seară a Festivalului Enescu, Gabriel Bebeşelea va dirija – în Piaţa Festivalului, de la 19,30-  BUCHAREST SYMPHONIC POPS ORCHESTRA, cu un program precum un pachet neastâmpărat de popcorn muzical!

Cu soprana Rodica Vică şi tenorul Adrian Dumitru solişti, bagheta lui G.Bebeşelea va desena un slalom printre uverturi, arii, canţonete şi  intermezzi orchestrali  semnate Rossini,Verdi,Chapi,Lara,Delibes,Gimenez  şi Puccini.

Duminică seara vor cânta.

În Oaza de vineri îi veţi asculta…vorbind!

Sorina Goia

 

4593277908-300x453Rodica Vică este solist invitat al multor opere și filarmonici atât din România cât și din străinătate. Soprana debutează pe scena Operei bucureștene, în anul 2010, la vârsta de 24 de ani, urmând mai apoi să colaboreze permanent cu această instituție, interpretând roluri principale în opere si este câștigatoarea a numeroase premii la concursuri naționale si internaționale.

În vara anului 2014 Rodica Vică debutează internațional în rolul Donna Anna din opera Don Giovanni de W. A Mozart la Viena în cadrul festivalului Klassik Festival Schloss Kirchstetten, urmând ca în toamna aceluiași an să deschidă Festivalul Internațional de muzică barocă din Varazdin, Croația alături de una dintre cele mai bine clasate orchestre de muzică barocă,Accademia Bizantina sub conducerea dirijorului Ottavio Dantone.

În anul 2015, soprana își va face apariția în numeroase concerte cu programe inedite și în primă audiție alături de orchestre de renume din Austria, Italia, Germania, Romania și Croația.

 

Adrian-Dumitru-300x376Tenor român, Adrian Dumitru se numără printre tinerii cântăreți care aspiră la marile scenele lirice europene. Este câştigatorul Premiului I al prestigiosul Concurs Internaţional de Canto din China.

Repertoriul lui include roluri ca: Pinkerton din Madama Butterfly de G. Puccini și Rinuccio în Gianni Schicchi de G. Puccini, Alfredo din La Traviatade G. Verdi, Rodolfo din La Boheme de G. Puccini, Lenski din Evgheni Oneghin de P.I. Ceaikovski, Don José din Carmen de G. Bizet și Duca înRigoletto de G. Verdi.

Proiectele sale includ Mario Cavaradossi din Tosca, rolul principal în Lucia di Lammermoor și Faust în FaustAdrian Dumitru a debutat alături de Filarmonica Oltenia din Craiova cu Missa în Do Major de L.V. Beethoven. De asemenea, a interpretat Stabat Mater de G. Rossini împreună cu Orchestra Natională Radio Bucureşti.

 

Dirijorul de 27 de ani Gabriel Bebeselea este câştigătorul GABRIEL-BEBESELEA-300x450Premiului 1 la Concursul internațional de dirijat “Jeunesses Musicales” în 2010, după care a fost numit Dirijor Principal al Operei Naționale Române Iaşi. Începând cu stagiunea 2014-2015 este şi Dirijor Principal al Filarmonicii de Stat Sibiu. Este şi dirijor al Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei şi al ansamblului de muzică contemporană ICon Arts.

Dirijorul de 27 de ani, Gabriel Bebeselea, este câştigătorul Premiului 1 la Concursul internațional de dirijat “Jeunesses Musicales” în 2010, după care a fost numit Dirijor Principal al Operei Naționale Române Iaşi. Începând cu stagiunea 2014-2015 este şi Dirijor Principal al Filarmonicii de Stat Sibiu. Este şi dirijor al Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei şi al ansamblului de muzică contemporană ICon Arts.

În 2014 a fost semi-finalist al “Donatella Flick London Symphony Conducting Competition” iar în 2015 a fost selecționat de către Bernard Haitink pentru a face parte dintre cei 7 participanți activi de la masterclass-ul din cadrul Lucerne Festival am Ostern.

A primit titlul de “Cel mai bun dirijor al stagiunii 2013-2014″ în cadrul “Galei Operelor Naționale Române”. În 2014 a câştigat şi “Trofeul Performanței în muzică” iar în 2012 i s-a oferit “Bursa pentru dirijat Dorel Paşcu”. În 2011 a obținut o bursă de asistență la Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam.

Dirijează frecvent Orchestra Națională Radio, Filarmonica “George Enescu”, Orchestra Națională de Tineret a României, Filarmonica “Transilvania” etc. A absolvit studiile postuniversitare lcu Prof. Mark Stringer la Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien dupa absolvirea studiilor de master cu Horia Andreescu la Bucureşti şi studiile de licență cu Petre Sbârcea la Cluj-Napoca.

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/09/4593277908-300x453.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/09/4593277908-300x453-150x150.jpgRevista MuzicalaEmisiuni
Radio România Cultural Vineri 18 septembrie, ora 14,30    Din  nou mă voi  reîntâlni în studioul Radio România Cultural  cu cei doi  tineri muzicieni. Amândoi pe cât de talentaţi pe atât de dornici să cunoască mai mult ...şi mai mult din mirajul muzicii clasice... şi nu numai! Căci duminica viitoare, în ultima seară...