-sonoro-2015vineri, 30 octombrie 2015- 16 noiembrie 2015

Pentru a IX-a oară, Festivalul SoNoRo își deschide porțile pentru dumneavoastră. SoNoRo BRIDGES nu este doar un liant muzical între unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii (Pont Neuf din Paris, Westminster Bridge din Londra, Podul Alexander Nevski din St. Petersburg, Brooklyn Bridge din New York sau Podul Radetzky din Viena) ci și o vitală punte către ediția viitoare, poate cea mai importantă de până acum, cea în care pasărea SoNoRo va împlini zece ani de existență.

Programul, în forma sa finală, este conceput în ca un puzzle muzical și acoperă un repertoriu vast: de la cea mai rafinată muzică de cameră a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms, Edward Elgar, Claude Debussy sau César Franck, la exactitatea experimentală din Living Room Music a lui John Cage, de la nesfârșita fragilitate inspirată din filmele lui Andrei Tarkovsky, în interpretarea Cvartetului Tarkovsky, la armoniile sacre din compozițiile lui Monteverdi sau Gesualdo, de la ardoarea dezinvoltă a muzicii țigănești a lui Roby Lakatos și a ansamblului său, la fascinația contemplativă a muzicii lui Olivier Messiaen, de la inevitabila muzică a lui Dimitri Șostakovici, la divinul firesc al cvintetului lui Franz Schubert.

Anul acesta Festivalul SoNoRo se va desfășura la Palatul Cercului Militar, The Ark, MNAR – Sala Auditorium, Ateneul Roman, Palatul Bragadiru, ArCub Hanul Gabroveni, Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad, Universitatea Babeș Bolyai, Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași.

Mai multe detalii și programul festivalului pe sonoro.ro

 

Revista MuzicalaFestivaluri
vineri, 30 octombrie 2015- 16 noiembrie 2015 Pentru a IX-a oară, Festivalul SoNoRo își deschide porțile pentru dumneavoastră. SoNoRo BRIDGES nu este doar un liant muzical între unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii (Pont Neuf din Paris, Westminster Bridge din Londra, Podul Alexander Nevski din St. Petersburg, Brooklyn Bridge din...