-CULTURE THROUGH MUSICCULTURĂ PRIN MUZICĂ – CULTURE THROUGH MUSIC

Kodály, Dalcroze și Orff – trei metode de educație muzicală care te ajută să înțelegi altfel muzica

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București vă invită joi, 15 octombrie, ora 11:00, la conferința de presă a proiectului CULTURĂ PRIN MUZICĂ – CULTURE THROUGH MUSIC, care va avea loc în Sala Coloanelor din ARCUB-Gabroveni(Strada Lipscani nr. 84-90).

Realizat în parteneriat cu instituții de prestigiu din Islanda, Ungaria și România, CULTURĂ PRIN MUZICĂ – CULTURE THROUGH MUSIC este un proiect complex care își propune să revoluționeze pedagogia muzicală din România prin prezentarea metodelor Kodály, Dalcroze și Orff. Implementate de câteva decenii în Europa, cele trei metode de educație muzicală îmbină rigorile științifice cu spontaneitatea și creativitatea. În plus, ele stimulează procesul cognitiv și afectiv, dovedindu-și aplicabilitatea în domenii precum medicina și psihoterapia.

Prin introducerea acestor metode în România, dorim să fie reevaluat rolul muzicii în procesul de educație. Chiar dacă ea figurează în programa preșcolară și școlară, Muzica este în prezent subestimată prin comparație cu alte materii așa-zise de bază. Astfel, se ignoră faptul că muzica poate fi un mediu excelent de dezvoltare a aptitudinilor necesare tuturor acestor materii, în particular, dar și pentru viață, în general.”, a declarat Oana Cosmovici, inițiatoarea proiectului.

Desfășurat până în iunie 2016, proiectul înglobează o serie de conferințe și ateliere dedicate studenților de la Universitatea Națională de Muzică București, profesorilor de muzică, muzicienilor, educatorilor, învățătorilor, dar și publicului larg care dorește să descopere noi metode de educație muzicală.

Educația muzicală timpurie îi ajută pe copii să devină mai empatici și să dobândească o conștiință socială puternică. Antrenați în activități muzicale, ei își dezvoltă gândirea abstractă, controlul corpului și perceperea auditivă – competențe care le vor crește stima de sine pe viitor. Muzicalitatea este o abilitate înnăscută în toți copiii, iar ea poate fi cultivată și îmbunătățită. Când sunt ghidați în mod corespunzător, ei dobândesc competențe care le vor fi de folos pentru tot restul vieții.”, a declarat dr. Helga Rut Gudmundsdottir, profesoară de muzică la Universitatea din Islanda.

Mai multe informații despre proiectul CULTURĂ PRIN MUZICĂ pe pagina de facebook: www.facebook.com/culturethroughmusic/

Coordonat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, proiectul CULTURĂ PRIN MUZICĂ – CULTURE THROUGH MUSIC se desfășoară până în iunie 2016. Finanțarea este asigurată deFondul Bilateral Național – EEA Grants șiARCUB.

CULTURĂ PRIN MUZICĂ – CULTURETHROUGH MUSIC face parte din proiectul București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, ce lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

 

Detalii pe www.arcub.ro.

Urmăriţi-ne pe Facebookși Twitter!

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

Aplicația ARCUB pentru mobil, disponibilă în iOS şi Android, te ține la curent cu toate evenimentele organizate de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

ARCUB– Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului Festival Internaţional de Jazz din Capitală – Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică – Bucharest Music Film Festival, al Festivalului Internațional al Luminii –  Spotlight on Bucharest.

Parteneri instituționali: Universitatea din Islanda – Centrul Islandez pentru Cercetare în Muzică, Institutul Kodály al Academiei de Muzică Liszt Ferenc din Ungaria, Universitatea Națională de Muzică din București, Asociația Dalcroze.

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, Radio România Muzical, mediaTRUST.

Parteneri media online: port.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, psnews.ro.

Revista MuzicalaComunicate
CULTURĂ PRIN MUZICĂ – CULTURE THROUGH MUSIC Kodály, Dalcroze și Orff - trei metode de educație muzicală care te ajută să înțelegi altfel muzica ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București vă invită joi, 15 octombrie, ora 11:00, la conferința de presă a proiectului CULTURĂ PRIN MUZICĂ – CULTURE THROUGH MUSIC, care va...