Sergey Simakov webInvitați de seamă și oaspeți reprezentanți ai mediului cultural, de afaceri și ai Ambasadelor din România au participat la Concertul de Gală al Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București, ediția a VI-a
Ateneul Român a găzduit Finala Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București, ediția a VI-a.
Sâmbătă, 26 septembrie 2015 la Ateneul Român din Bucurețti, s-a desfășurat Concertul de Gală care a marcat Finala Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București, ediția a VI-a.
Sergey Simakov din Rusia a câștigat Premiul I, în valoare de 2500 de euro.
Winners webCeilalti doi finaliști au fost: Kazuki Wada, 34 de ani din Japonia care a câștigat Premiul al II-lea, în valoare de 2000 de euro și June-Sung Park, 33 de ani din Coreea de Sud – Premiul al III-lea, în valoare de 1500 de euro.
Câștigătorul marelui premiu are 30 de ani și a studiat la Conservatorul de Stat din Kasan, apoi a obținut Masterul la Universitatea de Muzică din Freiburg, unde își realizează în prezent studiile aprofundate. Sergey Simakov s-a perfecționat printre alții cu Maestrul Ivan Fisher și a colaborat déjà cu Filarmonica din Stuttgard, Orchestra Simfonică a Islandei, Filarmonica din Moscova, Orchestra Konzerthaus din Berlin. Câștigătorul a primit de asemenea invitațiile de a dirija Orchestrele Filarmonice din Sibiu, Timișoara și Craiova.
În cadrul Concertului de Gală – care a avut-o ca solistă pe Adela Liculescu (pian) și alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii “George Enescu”, au mai fost acordate următoarele premii:
Premiul pentru cel mai bine clasat român (în valoare de 1000 de euro), acordat lui Vlad Vizireanu (29 de ani, România) și Premiul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii George Enescu, acordat lui Jonathan William Mann (30 de ani, din United Kingdom). Acesta din urmă a primit de asemenea, un concert la pupitrul Filarmonicii din Kielce (Polonia).
Peste 100 de concurenți s-au înscris la ediția a VI-a a Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București 2015, tineri dirijori sub 35 de ani, din peste 30 de țări și 5 continente. Dintre aceștia, Juriul a selectat 50 de participanți pentru prima etapă.
WinnersConcursul, care s-a desfășurat în perioada 22 – 26 septembrie, a beneficiat de un juriu de excepție format din 7 personalități marcante ale vieții muzicale românești și internaționale:
Maestrul Mark Stringer (SUA) – Profesor de dirijat la Universitatea de Muzică și Arte din Viena, Dirijor cu credite importante alături de Filarmonica din Berlin, de Orchestra Simfonică din Vena sau de Orchestra Academiei Santa Cecilia din Roma – Președintele Juriului acestei ediții
Maestrul Sigmund Thorp (Norvegia) – Profesor de dirijat la Academia Norvegiană de Muzică din Oslo
Maestrul Jacek Rogala (Polonia) – Director Artistic al Filarmonicii din Kielce, Polonia
Maestrul Horia Andreescu (România) – Prim-Dirijor al Filarmonicii George Enescu din Bucuresti și Profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică din București, cu o activitate impresionantă alături de London Symphony Orchestra, de Orchestra Națională a Rusiei și de Orchestra Națională de Tineret.
Maestrul Nicolae Licareț (România) – Director Artistic al Filarmonicii George Enescu din București
Maestrul Bujor Prelipcean (România) – Directorul General al Filarmonicii Moldova din Iași
Maestrul Gheorghe Costin (România) – Dirijor principal al Filarmonicii Banatul din Timișoara
Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales București este singurul proiect de dirijat al Rețelei Internaționale Jeunesses Musicales – recunoscut şi promovat – cea mai mare reţea internaţională pentru tineri muzicieni din întreaga lume – 85 țări. În România, a crescut de la an la an și de la ediție la ediție.
Proiectul este susținut de Asociaţia ELITE ART Club UNESCO şi este finanţat anul acesta, prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.
Anul acesta Concursul s-a bucurat și de sprijinul Sponsorului La Fântâna, alături de Partenerii: Filarmonica George Enescu și Medicover.
Parteneri media:
Radio România Cultural, Radio România Muzical, Senso TV, Metropotam, Oraşul meu, Calendar evenimente, Observator Cultural, Cariere, Port.ro, Art Out, BestMusic, Avatar Media Project, Way Media, Onlinegallerz.ro, Business Woman, Fundaţia PRO Patrimonio, Societatea Muzicala
Revista MuzicalaComunicate
Invitați de seamă și oaspeți reprezentanți ai mediului cultural, de afaceri și ai Ambasadelor din România au participat la Concertul de Gală al Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București, ediția a VI-a Ateneul Român a găzduit Finala Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București, ediția a VI-a. Sâmbătă, 26 septembrie...