AlexanderSchimpf• Cea de a II-a editie a Festivalului International Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu

• Artisti recunoscuti în plan international, precum apreciatul pianist german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câştigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elvetia,  violonistul Ştefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internaţional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept ‘fabulos’ de criticii de la The Seattle Times

• Biletele au fost puse în vânzare în reteaua www.bilet.ro şi la casa de bilete a Sălii Thalia, începând cu data de 1 octombrie 2015.

• www.clarahaskil.ro

După o primă ediţie primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât şi de critici, primul proiect de talie internaţională din România ce aduce un omagiu exceptionalei pianiste de origine română Clară Haskil, Festivalul Internaţional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă si în acest an la Sibiu, între 26 octombrie si 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.

‘Festivalul Clara Haskil reprezintă una dintre acele iniţiative care merită atenţia şi respectul oricărui om inteligent şi iubitor de frumos’ (Tiberiu Soare), ‘Un festival de cea mai înaltă ţinută !’ (Cvartetul Arcadia), ‘E greu de crezut că ediţia din 2014 a fost ‘doar’ prima ediţie. Sunt ferm convinsă că Festivalul Clara Haskil va deveni un eveniment important si de neocolit pe scena culturală românească !’ (Marina Chiche) – acestea au fost doar câteva dintre reactiile artistilor invitati în 2014, la finalul editiei de debut a Festivalului Internaţional Clara Haskil.

Cea de a II-a ediţie a Festivalului aduce în faţa publicului artişti străini de primă mărime, precum şi artişti români de talie internaţională. Pe lista invitatilor din acest an se află nume precum: Alexander Schimpf – pianist german, câştigătorul Concursului International de Pian din Cleveland SUA, în 2011, cu o bogată carieră internaţională, Cristian Budu – pianist român stabilit în Brazilia, laureatul Concursului International Clara Haskil, editia 2013, Mauro Lo Conte – pianist de origine italiană, născut în Elveţia, unul dintre cele mai bine cotate nume ale scenei internationale contemporane, Volodymyr Lavrynienko – talentatul pianist ucrainean, distins cu premiului publicului Clara Haskil în cadrul concursului de pian din Deutscher Klavierwettbewerb Polnische Musik 2015 sau Cvartetul Modigliani – care a impresionat publicul meloman la cele mai renumite festivaluri de muzică clasică ale lumii, precum Verbier Festival sau Festival de Pâques, dar si pe scene celebre ca Wigmore Hall din Londra sau Carnegie Hall din New York, Ştefan Tarara – recompensat cu premiul I al Concursului International George Enescu, 2014. Lor li se alătură membrii Orchestrei Simfonice Bucuresti, recunoscută pentru turneele sale mondiale de amploare, şi Tiberiu Soare, unul dintre cei mai aclamaţi dirijori contemporani.

Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua www.bilet.ro şi la Casa de bilete a Sălii Thalia, începând din data de 1 octombrie 2015, zilnic între orele 12,00 şi 16,00. Informatii la tel.: 0735.566.486.

Iniţiat de Asociaţia Clară Haskil România, festivalul reprezintă primul proiect de talie internaţională din România ce onorează memoria excepţionalei pianiste de origine română Clară Haskil, figură legendară a muzicii clasice de secol XX, unul dintre cei mai renumiţi artişti de origine română în plan internaţional, recunoscută deopotrivă atât de public, cât şi de marii artişti ai vremii.

Încă de la prima ediţie, prestigioase instituţii s-au alăturat demersului organizatorilor Festivalului, în efortul de a readuce numele Clarei Haskil în atentia publicului din România pentru a fi recunoscut la adevărata lui valoare.

FICH este un proiect cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Revista MuzicalaFestivaluri
• Cea de a II-a editie a Festivalului International Clara Haskil (FICH): 26 octombrie - 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu • Artisti recunoscuti în plan international, precum apreciatul pianist german Alexander Schimpf, Cristian Budu - cel mai recent câştigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elvetia,...