Muzeul Național al Țăranului Român va găzdui marți evenimentul “Etnomuzicologii intersectate: Franța-România”.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, evenimentul, care se va desfășura între orele 15,00 și 22,00, își propune să reamintească, sub o formă sintetică, dinamică și atractivă, contribuțiile etnomuzicologilor francezi la cunoașterea muzicilor orale din România.

Vorparticipa Bernard Lortat-Jacob, director de cercetare onorific la Centrul Național al Cercetării Științifice (CNRS, Paris) și Jacques Bouet, conferențiar HDR al Universității Paul Valery, Montpellier III, Speranța Rădulescu, profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică București, director al colecției Ethnophonie, Costin Moisil, cercetător la Universitatea Națională de Muzică București, MNȚR, Florin Iordan, muzeograf la MNȚR, precum și Vintilă Mihăilescu, antropolog, profesor la SNSPA.

În deschidere, în curtea muzeului, va evolua Fanfara Zece Prăjini, după care, la Studioul Horia Bernea, vor fi prezentate interactiv cercetări și lucrări publicate de etnomuzicologi.

În continuare, va fi lansat volumul “Indieni cântăreți. Urechea etnologului” de Bernard Lortat-Jacob, publicat la Paris în 1994 (ediția a doua în 2009) și tradus în română de Speranța Rădulescu, iar apoi va avea loc un concert susținut de Taraful din Căstău, Hunedoara, și Taraful din Soporu de Câmpie, Cluj.

Programul se va încheia tot cu o animație muzicală prezentată în curtea muzeului de Fanfara Zece Prăjini, Taraful din Căstău și Taraful din Soporu de Câmpie.

Intrarea la toate manifestările este liberă.

AGERPRES

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/10/imageResize3.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/10/imageResize3-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
Muzeul Național al Țăranului Român va găzdui marți evenimentul 'Etnomuzicologii intersectate: Franța-România'. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, evenimentul, care se va desfășura între orele 15,00 și 22,00, își propune să reamintească, sub o formă sintetică, dinamică și atractivă, contribuțiile etnomuzicologilor francezi la cunoașterea muzicilor orale din România. Vorparticipa Bernard Lortat-Jacob, director...