Logo ROUND TABLE BUCURESTI Seria evenimentelor moderate de Valentina Sandu – Dediu va continua marti, 3 noiembrie 2015, de la ora 19:00, in Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii Nationale de Muzica (Str. Stirbei Vodă nr. 33).

Unul dintre simbolurile teatrului si cinematografiei romanesti, actrita Maia Morgenstern va fi invitata la urmatoarea editie Round Table Bucuresti. Dialogul purtat cu Valentina Sandu – Dediu va fi insotit de momente artistice – surpriza pregatite de organizatori, iar seara se va incheia cu o sesiune de autografe.

Primul sezon Round Table Bucuresti se va incheia marti, 10 noiembrie, avandu-l in prim plan pe Stefan Gheorghiu, un sustinator activ al drepturilor artistilor interpreti, spectacol ce va fi transmis in direct, ca de obicei, prin live streaming.

 

 

            Despre Maia Morgenstern, in interviuri recente:

MIB_9019r

Maia Morgenstern: „Mi-e drag ceea ce fac. Mi-e drag ceea ce fac si acolo unde sunt chemata sa joc, in spectacole mai mici sau mai mari si sa vad un public cum mi s-a intamplat la Arad, in vara asta. 1600 de oameni! Pe scaune!” (…)

(…) Sunt un spectator onest, sunt un spectator cinstit, un om caruia ii place grozav sa se duca sa vada tot felul de lucruri. Cred cu putere in libertatea creatorului sa-si aleaga temele, sa-si raspunda constiintei sale, talentului sau, preocuparilor sale artistice, etice, morale. E dreptul fiecarui artist sa se exprime, sa-si exprime punctul de vedere asa cum simte, asa cum stie asa cum crede. E o dimensiune a libertatii interioare exprimate in exterior mai ales in ceea ce priveste un artist.” (Jurnalul.ro, 30 iulie 2015)

 

Se intampla in fiecare zi atatea lucruri noi, interesante si mai ales diverse. Se intampla explozii in fiecare zi. Se intampla, dupa parerea mea si după cum cunosc lucrurile, ca un fluviu. Daca i-as spune subteran mi se pare cam cliseistic. Dar se intampla, in fiecare zi, se lucreaza, aici, acolo in spatii neconventionale, mici, mari, e formidabil. Sunt absolut induiosata de ceea ce se intampla. Sunt absolut induiosata de ceea ce realizeaza noile generatii de artisti. Ei stiu mult mai mult decat actorie. Stiu sa se organizeze, stiu sa-si faca lobby, stiu sa faca productie, stiu o gramada de lucruri. Isi fac meseria la alt nivel! Sunt la curent cu ceea ce se intampla in lumea artistics, in lumea filmului, in lumea teatrului, peste tot in lume. E formidabil. Sunt uimita!

 

Maia Morgenstern este in prezent Directorul Teatrului Evreiesc de Stat. In anul 2013 a primit Ordinul Regal „Nihil Sine Deo.” In anul 2012 a primit Ordinul Artelor si Literelor in grad de Cavaler in Franta. Este numita Ambasador pentru Alianta Civilizatiilor in Romania in anul 2010, iar in anul 2004 a primit Premiul pentru Cea mai buna actrita la Festivalul Emma din Londra pentru rolul mamei lui Iisus din filmul Patimile lui Hristos. Parlamentul European de la Strasbourg o desemnează „Actrita si femeia anului 2003”.

Maia Morgenstern a fost aleasa, de-a lungul timpului, membru in juriul festivalurilor de prestigiu din Europa: in anul 2014 a devenit membru al Juriului Carnavalului de la Venetia, iar in anul 2000, Maia Morgenstern a fost membru in Juriul Festivalului de la Monte Carlo si in 1998 la Festivalul de la Angers. In anul 1996 a fost membru in Juriul Festivalului de la Salonic, iar in 1995 la Festivalul de la Geneva.

Numeroase distinctii i-au fost acordate pentru activitatea artistica, precum Premiul Felix (European Film Awards) pentru rolul din filmul Balanta, Premiul UNITER pentru cea mai buna actrita a anului 1993, pentru rolul Lola, din spectacolul Asta seara: Lola Blau, Premiul „Theatre vivant” al Radio France International pentru cel mai bun spectacol in franceza – „Teatru descompus”. In acelasi an primeste „Ursul de Argint” la Festivalul Filmului de la Berlin pentru rolul din filmul Balanta, Premiul National „Lucia Sturdza Bulandra” pentru cea mai buna actrita a anului 1993, pentru rolul Haya, din Ghetto. In anul 1992 primeste premiul „Les stars de demain”, la Geneva, pentru „Cea mai buna actrita” si Premiul Criticii, pentru rolul din filmul Balanţa. In anul 1990 primeste pentru prima data Premiul National „Lucia Sturdza Bulandra” pentru cea mai buna actrita a anului 1990, pentru rolul Medeea, din Trilogia antica si Premiul UNITER pentru cel mai bun rol feminin in acelasi spectacol.

In acelasi an, Maia Morgenstern a devenit actrita la Teatrul National din Bucuresti, iar in 1989 la Teatrul Evreiesc de Stat. Intre anii 1985 si 1988 a fost actrita a Teatrului Tineretului din Piatra Neamt.

Maia Morgenstern a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale”, Bucuresti, la clasa prof. Dem Radulescu.

 

Spectacole in perioada urmatoare:

4 noiembrie 2015: Chantan Au Leit, Green Hours, FNTi, Bucuresti

16 noiembrie 2015: Asta seara: Lola Blau, Teatrul Clasic I. Slavici, Arad, spectacol al Teatrului Evreiesc de Stat

24 noiembrie 2015: Amantul, CC Slatina, spectacol al Teatrului Evreiesc de Stat

13 decembrie 2015: Leul desertului, Palatul National al Copiilor, Bucuresti, Spectacol independent

 

Round Table București este un proiect al Uniunii de Creație Interpretativa a Muzicienilor din Romania, proiect cultural finantat in cadrul programului cultural „ESTI BUCURESTI”  oferit de ArCuB.],

La eveniment intrarea va fi libera, in baza invitatiei ce poate fi solicitata la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, in limita locurilor disponibile. Seara de marti se va incheia printr-o invitatie la degustare de vinuri oferita de Organizatia Somelierilor din Romania si Crama Ratesti.

Fiecare spectacol – conferinta va dura 90 de minute si va fi transmis in direct pe www.EnjoyTV.ro

 

 

 

Despre Round Table Bucuresti

Parcursul profesional dar si personal al oricarui om de cultura este inevitabil influentat de mediul in care a ales sa creeze. Prin proiectul Round Table Bucuresti, organizatorii isi propun sa descopere in ce masură efervescentul spatiu cultural al capitalei a influentat drumul unor personalitati care si-au ales Bucurestiul ca decor al activitatii lor artistice.

In fiecare marti seara, pe durata a 90 de minute, moderatorul isi va provoca invitatii la o discutie deschisa, relaxata, despre amprenta pe care orasul si-a pus-o asupra lor ca artisti, ca oameni, despre cum vedeau capitala atunci cand erau la inceput de drum si cum o percep acum, cand drumurile lor strabat capitale din intreaga lume, ori despre sansele sau deziluziile pe care le-au trait aici, de-a lungul timpului. Parcursul acestui itinerariu prin Bucurestiul personal al fiecarui artist invitat va fi presarat cu momente artistice de cea mai buna calitate – oferite de protagonistii spectacolelor sau de catre invitatii acestora.

„Ne pregatim sa va intampinam cu povesti fascinante despre Bucurestiul artistic actual, saptamana de saptamana, imediat ce se va incheia Festivalul George Enescu. Promitem sa prelungim bucuria muzicii si sa pastram sarbatoarea acestor zile.” – Valentina Sandu – Dediu

De ce Round Table Bucuresti? Pentru ca mediul de intalnire al acestor evenimente isi propune sa fie unul prietenos, placut, fara colturi si fara ascunzisuri, unde nimeni nu sta in capul mesei. Invitatii si publicul, deopotriva, vor imparti acelasi spatiu: Bucurestiul. Coordonate: Sala de Opera si Multimedia a Universitatii Nationale de Muzica.

 

Despre Valentina Sandu – Dediu

Valentina Sandu-Dediu a absolvit in 1990 muzicologia la actuala Universitate Nationala de Muzica din Bucuresti, unde a ramas din 1993 sa predea istoria muzicii, muzicologie si stilistica. Este autoarea a peste 30 de studii si 300 de articole, a catorva serii de emisiuni radiofonice, a semnat zece volume publicate in Romania si Germania (vezi Rumänische Musik nach 1944, Pfau Verlag, Saarbrücken, 2006; Alegeri, atitudini, afecte. Despre stil si retorica in muzica, Bucuresti, Ed. Didactica si Pedagogica, 2010; Octave paralele, Bucuresti, Humanitas, 2014).

O altă latura a activitatii sale se concentreaza pe aparitii concertistice si inregistrari, in calitate de pianista in ansambluri camerale (CD-uri editate in Romania cu Aurelian Octav Popa, in Germania / Neos cu Dan Dediu, si in Boston / Albany cu Ray Jackendoff). Valentina Sandu-Dediu a fost bursier al Wissenschaftskolleg zu Berlin, actualmente ocupa pozitia de profesor la Universitatea de Muzică si pe cea de rector la New Europe College, Bucuresti. In 2008 a primit Premiul acordat de Peregrinus-Stiftung, Academia de Stiinte Berlin-Brandenburg.

 

Despre Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania – UCIMR

Orice muzician care adera la UCIMR si intruneste conditiile necesare poate deveni membru al organizatiei noastre.

Prin activitatea noastra, oferim membrilor UCIMR burse in vederea participarii la seminarii si cursuri de specialitate  organizate  de  asociatia care se remarca printr-un palmares de exceptie.

Suntem implicati totodata si in sprijinirea artistilor pensionari, precum si in sustinerea materiala a unor reviste de specialitate.

De asemenea, concepem proiecte culturale de interes national si international, avand o structura egal raspandita pe intreg teritoriul Romaniei.

 

 

 

 

 

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/10/Logo-ROUND-TABLE-BUCURESTI1-1024x512.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/10/Logo-ROUND-TABLE-BUCURESTI1-150x150.jpgRevista MuzicalaComunicate
Seria evenimentelor moderate de Valentina Sandu – Dediu va continua marti, 3 noiembrie 2015, de la ora 19:00, in Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii Nationale de Muzica (Str. Stirbei Vodă nr. 33). Unul dintre simbolurile teatrului si cinematografiei romanesti, actrita Maia Morgenstern va fi invitata la urmatoarea...