Între 8 și 13 noiembrie, la Timișoara, se va desfășura a doua ediție a Afis Intrada 8 noFestivalului de Muzică Nouă INTRADA. Tema ediției din acest an: LUMINA!

O temă recurentă și…coerentă acum, când la Timișoara s-a lansat noul concept pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană:‘Shine your light – Light up your city!’.

Orașul va găzdui iar rodnica întâlnire dintre compozitori Afis Intrada 9 nocontemporani din țară și străinătate și interpreți care au rafinata percepție și generoasa dedicare de a da viață muzicii noi!

„Născut”  în toamna lui 2014, prin strădania pianistului Sorin Petrescu, Festivalul Intrada este o coagulare firească a inițiativelor – deloc noi! – de a promova muzica românească contemporană,  definitorii pentru misiunea Filarmonicii Banatul. Vârful de lance pentru acest demers este, de mai bine de 30 de ani, Trio Contraste.

Formație ce și-a câștigat un bun renume pe toate meridianele, Trio Contraste va concerta în deschiderea festivalului (duminică, 8 noiembrie, ora 19.00, la Sala Capitol) prilejuind publicului o noua întâlnire cu muzica Violetei Dinescu și cu creația cinematografică a lui Friedrich Wilhelm Murnau, prin filmul Nosferatu.

Afis Intrada 10 noCa și la ediția precedentă, festivalul este marcat de diversitate sub toate formele ei: instrumente speciale- acustice și electronice, prime audiții absolute, recitaluri vocale și instrumentale, concert simfonic, film, poezie, proiecții video, instalații. Firește, o atare bogăție expresivă nu va fi etalată doar în sala Capitol. Programul festivalului – afișat pe www.filarmonicabanatul.ro și pe pagina de facebook a filarmonicii vă va ghida și către locurile „neconvenționale” în care sonoritățile Intradei vor produce irizații!

 

 

 

 

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/11/Afis-Intrada-10-no1-1024x512.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/11/Afis-Intrada-10-no1-150x150.jpgRevista MuzicalaFestivaluri
Între 8 și 13 noiembrie, la Timișoara, se va desfășura a doua ediție a Festivalului de Muzică Nouă INTRADA. Tema ediției din acest an: LUMINA! O temă recurentă și...coerentă acum, când la Timișoara s-a lansat noul concept pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană:‘Shine your light – Light up...