Orchestra simfonică din Montreal va prezenta un spectacol omagial închinat lui Serge Gainsbourg, la care vor participa artiștii Jane Birkin și Arthur H, în cadrul viitoarei ediții a festivalului muzical FrancoFolies de anul viitor, au anunțat organizatorii, menționați joi de AFP.

“Gainsbourg symphonique” (titlul concertului) este montat cu ocazia comemorării a 25 de ani de la moartea cântărețului francez, iar orchestra va fi condusă de dirijorul de pop simfonic Simon Leclerc. Va fi un singur spectacol, prezentat în luna iunie, în deschiderea FrancoFolies din Montreal, iar Jane Birkin va interpreta cele mai cunoscute piese ale lui Gainsbourg.

În prima parte a concertului, solistul Arthur H, acompaniat și el de Orchestra simfonică din Montreal, va interpreta în totalitate albumul “L’histoire de Mélodie Nelson”, lansat în anul 1971 și axat pe o poveste despre Jane Birkin, muza și partenera de viață din acea perioadă a lui Gainsbourg, încheie AFP.

AGERPRES

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/11/imageResize-13.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/11/imageResize-13-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
Orchestra simfonică din Montreal va prezenta un spectacol omagial închinat lui Serge Gainsbourg, la care vor participa artiștii Jane Birkin și Arthur H, în cadrul viitoarei ediții a festivalului muzical FrancoFolies de anul viitor, au anunțat organizatorii, menționați joi de AFP. 'Gainsbourg symphonique' (titlul concertului) este montat cu ocazia comemorării...