Google a postat online marți câteva concerte clasice, o operă și o piesă de teatru într-o formă care le permite internauților să vizioneze reprezentația de pe scenă, la 360 de grade. Sunt spectacole filmate pe scene de prestigiu, printre care Carnegie Hall din New York sau Royal Shakespeare Theater din Stratford-upon-Avon (Marea Britanie), relatează AFP.

Carnegie Hall din New York

Datorită mai multor camere, internauții pot vedea scena din mai multe unghiuri, rezultatul fiind asemănător cu cel propus de softul Street View al Google, care permite efectuarea unei plimbări virtuale în oricare loc din lume.

Proiectul este desfășurat de Google Cultural Institute, unitate a Google consacrată prezentării de conținuturi artistice online, creată în 2011. Institutul a încheiat acorduri cu peste 60 de entități cu specific cultural, conform unui mesaj postat marți pe blogul oficial al Google. Printre ele se numără Opera din Paris (Palais Garnier), Teatro Municipal din Sao Paulo sau Filarmonica din Berlin. Site-ul propune și vizite virtuale în aceste locuri, inclusiv accesul în culise.

“Apreciem angajamentul puternic al Google în împărtășirea unui număr cât mai mare de oameni a puterii artelor și a activității atâtor mari instituții”, a scris într-un comunicat Cliva Gillinson, director executiv și artistic al Carnegie Hall, citat de AFP.

AGERPRES

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/12/imageResize-2.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/12/imageResize-2-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
Google a postat online marți câteva concerte clasice, o operă și o piesă de teatru într-o formă care le permite internauților să vizioneze reprezentația de pe scenă, la 360 de grade. Sunt spectacole filmate pe scene de prestigiu, printre care Carnegie Hall din New York sau Royal Shakespeare Theater...