la paris monsherAsociația SmartArt și Compania All’s Choir & Ballet, în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii, vă invită la premiera spectacolului ”La Paris, Moncher!”, marți, 15 decembrie, la ora 19.00.

Fantezie muzicală cu parfum interbelic, La Paris, Moncher! este o poveste originală care adună în scenă personaje ale Bucureștiului și Parisului de odinioară, pentru bucuria părinților și bunicilor spectatori de la Opera Comică pentru Copii.

”Hei, Bunic, cu monoclu erai șic!”, poate răsuna în mintea copiilor, care își vor însoți de astă dată ei bunicii la spectacolul Operei Comice pentru Copii, pătrunzând în povestea care îmbină teatrul cu muzica și dansul, într-un amestec sofisticat și accesibil deopotrivă.

Mița Biciclista, gheisha autohtonă a Micului Paris, Zița, discipola ei cu bovarisme de cârciumăreasă, Moncher, filosoful melancolic de Dâmbovița, care surprinde spectacolul lumii în a lui ”cârciumioară la Șosea”, acestea sunt gazdele întâmplărilor ”cu cântec” la care sunteți invitați.

Astfel, se întâlnesc pe scenă Cristian Vasile cu Maria Tănase, înainte ca amicul nostru, Moncher, să pornească spre Paris, ca să împlinească visul damelor mai sus amintite.

La Paris, Moncher descoperă boema din Montmartre, Jean Moscopol cântă sub același acoperiș cu Edith Piaf, iluziile de amor ale Micului și Marelui Paris se întrepătrund, într-un carusel muzical care îmbină refrenele românești ale epocii cu cele de pe malurile Senei.

Fantezia La Paris, Moncher! vă invită să petreceți o seară în compania unui cvartet atemporal, Quartetto Emozione, a unui pianist, acrobat al stilurilor muzicale și improvizației, Alexandru Burcă și mai ales alături de soliștii All’s Choir & Ballet Company, Mădălina Constantin, Florentina Picuș și Marius Nine.

Invitatul nostru, tenorul Andrei Lazăr, prim-solist la Opera Națională din București, va adăuga șarmul său unui personaj interbelic cu ținută cosmopolită.

Ligia Necula a creat un scenariu care îmbină replici în spiritul lui Minulescu și Topârceanu, cu aluzii la Caragiale, un joc sprințar și postmodern căruia nu-i pasă atât de conformitatea stilistică, ci mai degrabă de potențialul teatral al întâlnirii cuvintelor și personajelor în scenă.

Regizorul spectacolului, Alin Horia Mânzat, a imaginat o poveste muzicală lecuită de amprenta timpului, în care totul este posibil, artistic, cu atenție însă pentru modernismul bine temperat.

La Paris, Moncher! este a doua premieră susținută de artiștii Companiei All’s Choir & Ballet pe scena de la Opera Comică pentru Copii, după spectacolul dedicat copiilor, ”S-au furat poveștile!” , cu muzică din desenele animate, prezentat în 2015 în Festivalul ”Hansel și Gretel” .

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/12/la-paris-monsher-717x1024.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2015/12/la-paris-monsher-150x150.jpgRevista MuzicalaComunicate
Asociația SmartArt și Compania All’s Choir & Ballet, în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii, vă invită la premiera spectacolului ”La Paris, Moncher!”, marți, 15 decembrie, la ora 19.00. Fantezie muzicală cu parfum interbelic, La Paris, Moncher! este o poveste originală care adună în scenă personaje ale Bucureștiului și Parisului...