De 85 de ani, Orchestrele si Corurile Radio concerteaza pentru ascultatorii români, în direct! Într-un clasament virtual, concertele celor sapte formatii muzicale aflate sub sigla Radio România – cu deosebire ale Orchestrei Nationale – sunt cele mai longevive programe în direct!

De mai bine de opt decenii, Orchestra Nationala, Corul Academic, Orchestra de Camera, Corul de Copii, Cvartetul Voces, Big Bandul si Orchestra de Muzica Populara promoveaza creatia româneasca si internationala. O pleiada de muzicieni faimosi (dirijori, solisti sau ansambluri) au concertat în compania lor. Înregistari din zecile de stagiuni sunt arhivate în fonoteca de aur Radio România, un patrimoniu inestimabil al istoriei si culturii românesti din secolul XX pâna în stricta contemporaneitate.
Cu mai putin de o luna înainte de 1 noiembrie 2013, când Radio România împlineste 85 de ani de existenta, Radio România Cultural propune o serie aniversara de sapte emisiuni, fiecare având ca subiect un ansamblu distinct. În mod firesc, seria coordonata si realizata de Sorina Goia se deschide sâmbata 5 oct, ora 13,15 cu o emisiune dedicata Orchestrei Nationale Radio.
Invitatul în direct al primei emisiuni este Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor si Corurilor Radio.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/10/1369064833_IMG_1835.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/10/1369064833_IMG_1835-150x150.jpggiaEmisiuni
De 85 de ani, Orchestrele si Corurile Radio concerteaza pentru ascultatorii români, în direct! Într-un clasament virtual, concertele celor sapte formatii muzicale aflate sub sigla Radio România – cu deosebire ale Orchestrei Nationale - sunt cele mai longevive programe în direct! De mai bine de opt decenii, Orchestra Nationala, Corul...