Gheorghiu lecouvreur

 Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 20:00, Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct de la Opera de Stat din Viena spectacolul Adriana Lecouvreur de Francesco Cilea, cu Angela Gheorghiu în rolul principal. Spectacolul este comentat de Luminiţa Arvunescu şi invitata sa, criticul muzical Anca Florea, sub genericul Serii de operă.

Spectacolul a avut premiera pe scena operei vieneze în 16 februarie 2014 şi s-a bucurat de succes în rândul publicului şi criticilor. Este prima dată când această operă veristă este montată pe scena Operei de Stat din Viena, Angela Gheorghiu jucând rolul Adriana Lecouvreur şi într-o producţie din 2010 a Operei Regale Covent Garden din Londra, ce este disponibilă în prezent pe un DVD editat de o prestigioasă casă de discuri. Aceeaşi montare, semnată de regizorul David McVicar, poate fi urmărită în 2014 şi la Opera de Stat din Viena.

În 22 februarie, partenerii de scenă ai Angelei Gheorghiu vor fi tenorul Massimo Giordano, mezzosoprana Elena Zhidkova şi basul român Alexandru Moisiuc.

În 23 februarie, de la ora 18:30, pe site-ul Operei de Stat din Viena poate fi urmărită, contra cost, înregistrarea video a spectacolului din 22 februarie.

Referitor la spectacolul pus în scenă la Viena, Angela Gheorghiu declara pentru cotidianul austriac Die Presse: „Am acordat patru săptămâni pregătirii acestui eveniment. Asta, deşi ştiu rolul pe de rost, l-am interpretat deja la Covent Garden. Dar de data aceasta nu este vorba despre mine. Aproape toţi colegii mei au nevoie de mine, fiindcă este rolul lor de debut. Când vor cânta, o vor face uitându-se la mine, aşteptând să dau din cap. Aprobarea mea îi va ajuta. Mă simt responsabilă pentru succesul acestui eveniment. Este practic producţia mea. Am vrut dintotdeauna să o fac exact aşa cum îmi doresc. Am contribuit la fiecare decizie şi la orice detaliu”.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/02/Gheorghiu.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/02/Gheorghiu-150x150.jpgRevista MuzicalaEmisiuniEvenimenteAdriana Lecouvreur,Anca Florea,angela gheorghiu,Francesco Cilea,luminita arvunescu,radio romania cultural,radio romania muzical
 Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 20:00, Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct de la Opera de Stat din Viena spectacolul Adriana Lecouvreur de Francesco Cilea, cu Angela Gheorghiu în rolul principal. Spectacolul este comentat de Luminiţa Arvunescu şi invitata sa, criticul muzical Anca Florea,...