nagy

Institutul Cultural Român din Berlin inițiază în anul 2014  seria de concerte Karpaten Jazzy, prin care își propune prezentarea pe teritoriul Germaniei a unor proiecte de jazz contemporan reunite sub cupola unor importanți muzicieni ai genului din România. De-a lungul anului sunt prevăzute, pe lângă Berlin, concerte în orașele Heidelberg, Stuttgart și Köln.

Primul concert al seriei îi aduce la Berlin, pe data de 27 februarie, în clubul de jazz Aufsturz/Jazzkeller 69, de la orele 20.00 pe Lucian Nagy & The Balkumba Tribe, cel mai recent proiect al muzicianului Lucian Nagy.

Clubul Aufsturz/Jazzkeller 69 este un spațiu dedicat muzicii jazz din întreaga lume, situat în centrul capitalei germane.  ICR Berlin a organizat aici în anul 2013 și concertul Cvartetului Maria Răducanu, dedicat ”Centenarului Maria Tănase”.

Născut la Arad, Lucian Nagy se numără printre saxofoniștii de vârf ai scenei românești de jazz. A concertat pe scenele mari ale lumii, atât în Europa, cât și în Statele Unite.  Grupul interpretează piese proprii cu influențe din muzica balcanică, jazz, funk & afro prezentate într-o manieră modernă. Această fuziune de culturi va insufla publicului acea stare “acidă” de jazz.

Lucian Nagy este cunoscut pentru tendința sa de a crea proiecte internaționale, pentru a aduce compozițiilor sale influențe bine căutate, aducându-le astfel un surplus de originalitate.

Lucian Nagy & The Balkumba Tribe este formată din Lucian Nagy – saxophones, kaval, flaut,  Ștefan Olariu-trompetă, Ivan Aleksijevic (Serbia)- pian, synth, Johann Berby (Franța) – bass, Ferenc Szekeres (Ungaria) – tobe.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/02/nagy1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/02/nagy1-150x150.jpgRevista MuzicalaConcerte
Institutul Cultural Român din Berlin inițiază în anul 2014  seria de concerte Karpaten Jazzy, prin care își propune prezentarea pe teritoriul Germaniei a unor proiecte de jazz contemporan reunite sub cupola unor importanți muzicieni ai genului din România. De-a lungul anului sunt prevăzute, pe lângă Berlin, concerte în orașele...