923478_645114502201291_406283517_n

Filarmonica „George Enescu” în parteneriat cu Institutul Cervantes organizează duminică, 23 februarie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român un recital de pian susţinut de José Luis Nieto. În program: Serghei Rahmaninov – Zece preludii op. 23, Polka W.R. şi Jose Luis Nieto – Rapsodia napolitana.

José Luis Nieto, pianist cu o bogată activitate concertistică la nivel internaţional este unul dintre cei mai importanţi pianişti spanioli din generaţia tânără. A urmat cursurile Conservatorului Regal Superior de Muzică din Madrid şi apoi şi-a continuat studiile în Rusia, unde a absolvit cursurile celebrului Conservator Ceaikovski de la Moscova la clasa profesorului Mihail Voskresenski, obţinând doctoratul  sub îndrumarea pianistului Victor Merzhanov.

Creează orchestra de cameră Sinfonietta din Moscova, un proiect ambiţios al pianistului, a cărei activitate debutează în 2006 cu un prim concert la Muzeul Puskin. Orchestra – fondată şi condusă de José Luis Nieto –  are ca membri muzicieni formaţi la Conservatorul Ceaikovski cu un înalt nivel artistic.

A concertat ca solist alături de Orchestra Camerata Baltică sub bagheta dirijorului Anton Sharoev, Orchestra de Virtuozi ai Conservatorului Ceaikovski, colaborând cu muzicieni precum Alexei Utkin şi Elena Obratszova. A realizat trei turnee în Statele Unite ale Americii concertând la Chicago, Los Angeles, San José, New York, Albuquerque etc. În Europa a susţinut recitaluri în săli precum sala Academiei Regale Spaniole la Roma, Auditorio Conde Duque de Madrid, Instituto Bildnerisches Denken la Grenzach-Wyhlen (Germania), Gran Auditorio la Lisabona, Sala Auditorio Nacional de Madrid. A susţinut peste 40 de concerte şi cursuri de măiestrie în America Latină, dintre care cele mai importante sunt colaborările cu Orchestra Simfonică din Antofagasta şi Orchestra Simfonică din Chile în Sala Gran Teatro de Oriente din capitala chiliană.

În cariera de solist a înregistrat opt CD-uri atât în Spania, cât şi în Rusia. Anul 2011 îl găseşte concertând în oraşe ca Sankt Petersburg, Kaliningrad, Moscova, Budapesta, Napoli, Roma, Vigo, Tarragona, Gijón şi New York. În 2012, a concertat la Tokio, cu un repertoriu alcătuit din compoziţii ale lui Manuel de Falla.

Revista MuzicalaStiri23 februarie,ateneul roman,Jose Luis Nieto
Filarmonica „George Enescu” în parteneriat cu Institutul Cervantes organizează duminică, 23 februarie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român un recital de pian susţinut de José Luis Nieto. În program: Serghei Rahmaninov – Zece preludii op. 23, Polka W.R. şi Jose Luis Nieto – Rapsodia napolitana. José Luis Nieto, pianist...