Afis Maria Tanase Cantece populare

Ultima  săptămână a lui februarie aduce la microfonul Radio România Cultural  tradiţia şi tinereţea eternă a muzicii noastre!

 

De Dragobete, luni 24 februarie, dedicăm o ediţie specială  lansării dublului album MARIA TĂNASE  Cântece populare 1953-1961.  Ultima producţie a Editurii Casa Radio conţine (pe lângă cele 40 de piese  antologice ale  Mariei Tănase) şi un interviu relizat la  Radio România în 8 ianuarie 1960. O vom asculta pe Maria Tănase cântând şi mai ales vorbind despre  locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. 

 

 

Marţi 25 februarie  vine la microfonul Oazei de muzică tânărul violinist RĂZVAN STOICA. Razvan StoicaAflat pe valul recunoaşterii internaţionale, muzicianul  este laureat  în 2013 la concursul “New Talent”  de la Bratislava  (cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 ani derulată sub semnul Uniunii Europene de  Radio).Răzvan Stoica este primul muzician român care reuşeşte această performanţă în istoria de 44 de ani a competiţiei.  

Afis-Basorelief

După 30 de ani de la înfiinţare şi  20 de ani de la destrămare, trupa BASORELIEF s-a decis să se reunească pentru un album nou: Ploaie în Macondo (unii spun că-i jazz-rock, alții că e fusion, alții că ar fi progresiv instrumental). Concertul de lansare  de la teatrul Excelsior este prefaţat miercuri 26 februarie de  un interviu în direct la  Radio România  Cultural.

 

Joi  27 februarie, NICOLAE FERARU vine  la microfonul Oazei  de Muzică. Şi bunicul, şi tatăl au fost lăutari profesionşti iar  Nicolae Feraru cântă la ţambal de la 6 ani; acum are 64… Cel căruia pe vremea lui Ceauşescu  i s-a spus  că este “prea negru pentru televizor”  a primit premiul pentru excelenţă în muzică, în SUA. Preşedintele Barack Obama  i-a scris,cu această ocazie: “Artele tradiţionale şi populare au puterea de a ne lărgi orizonturile şi de a ne îmbogăţi viaţa, ne unesc şi ne amintesc că suntem oameni şi unii şi ceilalţi Sper că eşti mândru de contribuţia ta la perpetuarea artei în America. Felicitări, încă o dată, pentru distincţia primită! “  Să notăm că pe  lista propunerilor  se aflau 165 de candidaţi şi numai 9 au primit premiul- între ei, şi Nicolae Feraru. În studioul Radio România Cultural va veni, bineînţeles,  cu ţambalul!Nicolae Feraru

Ultima zi a lui februarie (vineri, 28) ni-l aduce ca mărţişor pe  GRIGORE LEŞE! La 60 de ani abia împliniţi, maramureşanul care a cântat cu câteva zile în urmă în Parlamentul European vine din nou la microfonul  Oazei  să cânte din voce şi  din fluier, să vorbească despre tradiţia adevărată şi  pervertirea  ei  în/prin  modă,despre   concertul său aniversar de  la Baia Mare, cu Gheorghe Zamfir invitat de onoare!

 grigore lese

O săptămână plină de muzică frumoasă şi adevărată, cu invitaţi

unul şi unul!

 

OAZA DE MUZICĂ la Radio România Cultural! (14,05-14,30)

Realizator: Sorina Goia

https://www.facebook.com/oazademuzica?ref=br_tf

 

Arhiva emisiunii, pe site-ul Radio România Cultural:

http://www.radioromaniacultural.ro/oaza_de_muzica_cu_sorina_goia-219

 

 

 

  

Revista MuzicalaStiriUncategorizedBASORELIEF,grigore lese,Maria Tănase. Cântece populare 1953-1961,NICOLAE FERARU,Oaza de muzica,Ploaie în Macondo,prea negru pentru televizor,Razvan Stoica,sorina goia
Ultima  săptămână a lui februarie aduce la microfonul Radio România Cultural  tradiţia şi tinereţea eternă a muzicii noastre!   De Dragobete, luni 24 februarie, dedicăm o ediţie specială  lansării dublului album MARIA TĂNASE  Cântece populare 1953-1961.  Ultima producţie a Editurii Casa Radio conţine (pe lângă cele 40 de piese  antologice ale  Mariei...