Cu 2.221 de înregistrări individuale, legendarul muzician american Ronald Levin Carter (Ron Carter) a obținut, la 15 septembrie 2015, recordul pentru cele mai multe aprecieri de înregistrare ale unui basist de jazz din istorie.

Captură Foto: (c) uvisninew / YouTube

Carter a cântat elegantele și bogatele sale linii de bass pentru numeroase nume mari din lumea jazz-ului precum Freddie Hubbard, McCoy Tyner, Billy Joel, Hank Jones sau Billie Cobham, potrivit guinnessworldrecords.com.

Ronald Levin Carter, cu numele de scenă, Ron Carter, a început să cânte la frageda vârstă de zece ani, la violoncel, însă mai târziu avea să-și reorienteze talentul spre contrabas, influențat fiind și de stereotipurile rasiale la adresa muzicienilor clasici de culoare de la acea vreme.

Cele mai mari succese ale lui Carter au datat din perioada în care a făcut parte din Qvintetul lui Miles Davis, în anii ’60, sau a cântat alături de Herbie Hancock (pian), Tony Williams (tobe) și Wayne Shorter (saxofon).

Din palmaresul performanțelor sale face parte și un număr de soundtrack-uri pentru filme cunoscute printre care “Midnight Cowboy” (1969) sau “Twin Peaks” (1990).

Și în 2015 respectatul artist a primit Premiul Odyssey pentru întreaga activitate al Global Music Awards și, deși are aproape 80 de ani, apare în continuare pe scenă și îi inspiră pe ceilalți, scrie guinnessworldrecords.com.

AGERPRES

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/01/imageResize-22.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/01/imageResize-22-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
Cu 2.221 de înregistrări individuale, legendarul muzician american Ronald Levin Carter (Ron Carter) a obținut, la 15 septembrie 2015, recordul pentru cele mai multe aprecieri de înregistrare ale unui basist de jazz din istorie. Captură Foto: (c) uvisninew / YouTube Carter a cântat elegantele și bogatele sale linii de bass pentru numeroase...