Untitled-1

Pe 27 februarie 2014, proiectul original marca Radio România Cultural „Ora de educaţie muzicală”  va avea loc la Şcoala Gimnazială nr.7 din sectorul 1.

Invitat este saxofonistul Cristian Soleanu care le pregăteşte şcolarilor din clasele a VII-a şi a VIII-a o lecţie interactivă folosind ca instrumente de învăţare saxofonul, calculatorul şi CD playerul. Pe parcursul a cincizeci de minute, lui Cristian Soleanu îi va fi alături realizatorul de emisiuni muzicale, Cristian Marica. Împreună  vor relaţiona cu elevii prin melodie, ritm şi dialog, iar temele muzicale ale lecţiei vor fi adaptate la anotimpul care începe la finele acestei săptămâni.

Fotografii şi inserturi de la “Ora de educaţie muzicală”, un program care a debutat în anul 2010, puteţi descoperi pe siteul www.radioromaniacultural.ro şi pe pagina de facebook a proiectului.

Saxofonistul Cristian Soleanu a absolvit Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu” din Bucureşti şi a debutat ca membru al formaţiei studenţeşti “Academic Jazz Group”. A sustinut numeroase concerte în ţară şi în străinătate iar din 1991  este component al Big band-ului Radio, făcând parte şi dintr-un trio profesionist. Este un colaborator constant al programului “Ora de educaţie muzicalã” şi un susţinător declarat al programelor moderne de învăţare aplicată.

Scopul proiectului “Ora de educaţie muzicalã” este sã le transmitã elevilor, prin orele deschise de muzicã şi comunicare verbală, importanţa pe care o au sunetele vorbite şi cântate în formarea şi dezvoltarea personalităţii. Adresat elevilor cu vârste cuprinse între 8 -19 ani care nu învaţă la şcolile cu profil muzical, programul este realizat în colaborare cu Orchestrele şi Corurile Radio şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/02/oraMuzicalaScoala27feb1-1024x439.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/02/oraMuzicalaScoala27feb1-150x150.jpgRevista MuzicalaStiriora de educatie muzicala
Pe 27 februarie 2014, proiectul original marca Radio România Cultural „Ora de educaţie muzicală”  va avea loc la Şcoala Gimnazială nr.7 din sectorul 1. Invitat este saxofonistul Cristian Soleanu care le pregăteşte şcolarilor din clasele a VII-a şi a VIII-a o lecţie interactivă folosind ca instrumente de învăţare saxofonul, calculatorul...