ESC_2007_Germany_-_Roger_Cicero_-_Frauen_regieren_die_WeltROGER MARCEL CICERO CICEU, cântăreţ de jazz şi muzică pop din Germania, a murit la numai 45 de ani.
ROGER CICERO s-a născut la 6 iulie 1970, la Berlin. Părinţii săi au fost Eugen Cicero (celebrul pianist şi compozitor  român de jazz) şi Lili Cziczeo (dansatoare)
Prima sa apariţie pe scenă a fost la vârsta de 11 ani. La 16 ani apărea la televiziune împreună cu RIAS-Tanzorchester, sub conducerea lui Horst Jankowski. Cicero a iurmat cursurile  Conservatorului Hohner din Trossingen de la 18 ani, specializându-se în pian, chitară şi cânt vocal. Între anii 1989 şi 1992 a apărut împreună cu Horst Jankowski Trio, Eugen Cicero Trio (formaţia tatălui său) dar şi cu Bundesjugendjazzorchester (Orchestra Germană de Tineret pentru Jazz) dirijată atunci de Peter Herbolzheimer. Între anii 1991 şi 1996, a studiat jazzul vocal la Academia de Arte  din  Amsterdam. Împreună cu grupurile Jazzkantine şi Soulounge   a fost invitat la Montreux Jazz Festival. În 2003, a înfiinţat Roger Cicero Quartet.
 Stilul său este predominant arondat swingului din anii 1940s-1950,Roger-Cicero-bringt-neues-Album-heraus_ArtikelQuer combinat însă cu texte germane.
In 2006, Cicero a editat primul său album solo Männersachen. A lucrat împreună cu 13 compozitori (în special cu  Matthias Haß şi Frank Ramond). Schieß mich doch zum Mond este versiunea germană a cântecului Fly Me to the Moon interpretat de Frank Sinatra.

 În 2007 a reprezentat Germania la concursul Eurovision cu cântecul Frauen regier’n die Welt. În 2010 a înregistrat un alt titlu –  If I Could Wrap Up a Kiss , împreună cu Silje Nergaard.

Debutul său în film s-a produs în Hilde (2009) în rolul muzicianului Ricci Blum. Regizat de Kai Wessel, filmul este o biografie a cântăreţei şi actriţei germane Hildegard Knef, interpretată de Heike Makatsch.

În 20 March 2009 a lansat single-ul Nicht Artgerecht, extras de pe al treilea album de studio, Artgerecht, ce a apărut la 3 aprilie 2009.

A cântat în cadrul concertului în onoarea lui Dalai Lama din august 2009, la Frankfurt.

roger_cicero_11În octombrie 2010 Cicero a publicat cartea Weggefährten: Meine Songs fürs Leben în care descrie istoria şi semnificaţiile personale ale unor cântece şi actori faimoşi precum The Beatles, Prince şi Stevie Wonder.Cartea descrie tinereţea lui Cicero în Berlinul de Vest, studiile muzicale din Olanda dar şi o excursie memorabilă pe care a facut-o cu tatăl său (adolescent fiind) în România, ţara nativă a părinţilor.

Cântecul său Für nichts auf dieser Welt (Pentru nimic în lumea asta), extras de pe albumul său In diesem Moment a fost ales de către Asociaţia Germană de Fotbal ca imnul oficial pentru susţinerea Germaniei la Euro 2012. Cicero a interpretat cântecul la meciul amical Germania- Israel din Leipzig, pe 31 mai 2012.

Cicero a lansat două albume în 2015. The Roger Cicero Jazz Experience (în care era membru în cvartet împreună cu trei muzicieni din fostul său big band: Maik Schott – piano, Hervé Jeanne – bass, Matthias ‘Maze’ Meusel -percuţii) şi Cicero sings Sinatra.

Pe 24 March 2016 a murit la  Hamburg, în urma unui atac cerebral (la fel ca tatăl său).

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/04/roger_cicero_111.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/04/roger_cicero_111-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
ROGER MARCEL CICERO CICEU, cântăreţ de jazz şi muzică pop din Germania, a murit la numai 45 de ani. ROGER CICERO s-a născut la 6 iulie 1970, la Berlin. Părinţii săi au fost Eugen Cicero (celebrul pianist şi compozitor  român de jazz) şi Lili Cziczeo (dansatoare) Prima sa apariţie pe scenă a...