Tenorul spaniol Plácido Domingo a asigurat că atunci când este vorba de vocea lui o îngrijește ca pe o femeie care merită totul, chiar dacă este foarte exigentă, relatează EFE.

“Vocea este de genul feminin în spaniolă, franceză sau italiană, doar în engleză “the voice” este neutră; asemeni unei femei, vocea este exigentă și trebuie să o îngrijești cum se cuvine, altminteri vai de tine”, a declarat artistul la o teleconferință din Londra pentru mass-media mexicane.

La întrebarea cum își îngrijește vocea, Domingo a mărturisit că secretul este de a rămâne mult timp tăcut. Îmi place tăcerea și să petrec multe ore singur, iar tăcerea este remediul primordial pentru a cânta”, a precizat el.

Plachido Domingo, care este și dirijor, a vorbit despre concertul pe care îl va oferi la 11 octombrie în fața a 20.000 de persoane pe stadionul de baseball din Hermosillo, în statul mexican Sonora.

Artistul a mărturisit că îndrăgește în mod special Sonora pentru că aici locuiește Renee, soția fiului său Alvaro, și a declarat că se simte emoționat de câte ori cântă pentru acest public. El a precizat că pe afișul concertului vor figura momente de zarzuela, un gen muzical pe care a mărturisit că îl cunoaște de când s-a născut, operă, operetă, operă vieneză și chiar șansonete.

La întrebarea dacă va interpreta populara arie ‘Sonora querida’, Placido Domingo nu a vrut să dezvăluie întregul program, dar a subliniat că având în vedete locația în care desfășoară concertul un asemenea cântec se impune să fie interpretat.

AGERPRES

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/05/imageResize7.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/05/imageResize7-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
Tenorul spaniol Plácido Domingo a asigurat că atunci când este vorba de vocea lui o îngrijește ca pe o femeie care merită totul, chiar dacă este foarte exigentă, relatează EFE. 'Vocea este de genul feminin în spaniolă, franceză sau italiană, doar în engleză 'the voice' este neutră; asemeni unei femei,...