Adrian Mantu micaDupă un turneu național de succes susținut în primăvara lui 2016, unul dintre cele mai apreciate duo-uri din România, Duo Cello Jaya, format din Ella Bokor și Mircea Marian, pornește în primul său turneu irlandez, alături de Adrian Mantu – violoncelistul cvartetului RTÉ ConTempo și fost mentor al celor doi, în cadrul Academiei ICon Arts Sibiu.

Sub numele ICON ARTS PRESENTS ”The Three Cellists” Irish Tour, proiectul organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România cu sprijinul Institutului Cultural Român combină vitalitatea, sensibilitatea și virtuozitatea celor trei, într-un program cuprinzând lucrări de violoncel pentru formule solo, duo și trio, semnate de compozitori romantici și contemporani din creația universală și românească.

Primul concert va avea loc la Hugh Lane City Gallery, pe data de 19 iunie 2016, în seria de concerte “Sundays at noon” a Primariei din Dublin. Periplul trio-ului va continua în Limerick City, Loughrea și Galway, încheindu-se pe 24 iunie.

„Academia ICon Arts este un incubator de talente ce atrage și promovează vârfuri ale muzicii culte din întreaga lume. Este un produs românesc, recunoscut internațional, pe care ne bucurăm să-l oferim publicului din Irlanda, prin Duo Cello Jaya și formidabilul Adrian Mantu, toți trei legați, din perspective diferite, de acest eveniment”. Sebastian Gheorghiu, director de proiect (Academia ICon Arts)

Revista MuzicalaComunicateadrian,cello jaya,mantu,turneu
După un turneu național de succes susținut în primăvara lui 2016, unul dintre cele mai apreciate duo-uri din România, Duo Cello Jaya, format din Ella Bokor și Mircea Marian, pornește în primul său turneu irlandez, alături de Adrian Mantu – violoncelistul cvartetului RTÉ ConTempo și fost mentor al celor...