Cristian Mandeal micaVineri, 17 iunie (19.00), concertul care încheie o bogată stagiune a Orchestrei Naţionale Radio se va derula la Sala Radio sub bagheta apreciatului dirijor român CRISTIAN MANDEAL. Evenimentul vă propune o creaţie a celebrului compozitor francez al Bolero-uluiRAVEL – Concertul în sol major pentru pian şi orchestră.

 

Csiky Boldizsar jr (2) micaÎl veţi aprecia ca solist pe pianistul CSIKY BOLDIZSÁR jr., distins în 1994 cu Premiul “Cella Delavrancea”, acordat de maestrul Dan Grigore.

 

 

 

Compus de Ravel pe durata a doi ani, între 1929 si 1931, concertul pentru pian este puternic influenţat de atracţia compozitorului pentru jazz, gen pe care îl descoperea în perioada respectivă, după un turneu susţinut în Statele Unite. În aceeaşi seară veţi mai asculta şi lucrarea altui mare compozitor francez – Gabriel Fauré: Pavane şPetruskabaletul semnat de artistul rus al sec. XX Igor Stravinski.

Revista MuzicalaComunicateboldizsar,cristian,csiky,mandeal
Vineri, 17 iunie (19.00), concertul care încheie o bogată stagiune a Orchestrei Naţionale Radio se va derula la Sala Radio sub bagheta apreciatului dirijor român CRISTIAN MANDEAL. Evenimentul vă propune o creaţie a celebrului compozitor francez al Bolero-ului: RAVEL - Concertul în sol major pentru pian şi orchestră.   Îl veţi aprecia ca solist pe pianistul CSIKY BOLDIZSÁR...