Alda Dizdari - In rehersals for a concert being performed at the Purcel Rooms titled "Nostalgic Violin"

“Discover George Enescu” este titlul recitalului propus de violinista Alda Dizdari şi pianistul Tom Blach.

La Purcell School din Londra, una dintre cele mai prestigioase instituţii muzicale din întreaga lume, miercuri 22 iunie de la ora 18.00 vor rasuna, printre altele, Suita “Impresii din copilarie” op 28 pentru vioară şi pian,  Aria în stil românesc pentru vioară solo şi Sonata a III-a op 25  în la minor pentru vioară şi pian “în caracter popular românesc”.

Recitalul “Discover George Enescu” va fi prezentat de Sir Noel Malcolm, muzicolog reputat care a scris unicul volum în limba engleză dedicat vieţii şi creaţiei lui George Enescu.

 

Alda Dizdari - In rehersals for a concert being performed at the Purcel Rooms titled "Nostalgic Violin"

Initiativa recitalului ii apartine Aldei Dizdari,violonistă care şi-a început studiile în ţara natală, Albania, pentru a continua la Liceul de Muzică “George Enescu” şi la Universitatea Naţională de Muzică, ambele în Bucureşti. La sugestia mentorului ei, violonistul Sherban Lupu, şi-a continuat traseul artistic în Statele Unite, pentru a se stabili la Londra, unde desfăşoară o bogată activitate concertistică, fiind totodata unul dintre cei mai solicitaţi profesori de la Purcell School din Londra. În 2010 şi-a făcut debutul la Wigmore Hall şi Southbank Centre. Ulterior a lansat trei albume la Mellos Records. Alda Dizdari este, de asemenea, fondatoarea unui proiect inedit –  DEA Music Academy, prin care copii din medii sociale dezavantajate au şansa de a studia muzica adevărată.

tom blach

 

De la debutul din 1987, Tom Blach a susţinut numeroase recitaluri atât în Marea Britanie cât şi in Spania, Franţa, Germania şi Coreea de Sud. Apreciat pentru tehnica sa excepţională,Tom Blach a înregistrat alături de Alda Dizdari albumul “Eastern Europe – A Musical Journey”.

 

Istoricul, filozoful şi jurnalistul Noel Malcom Sir-noel-Malcolmeste cel mai bun cunoscător britanic al operei lui George Enescu. În prezent deţine funcţia de  Senior Research Fellow of All Souls College, la Universitatea din Oxford. Membru în Academia Britanică din 2001, a fost înnobilat în 2014. Studiul său  George Enescu: His Life and Music (London, 1990)  este şi în prezent  singura analiză de prestigiu a vieţii şi creaţiei enesciene, scrisă într-o limbă vest europeană. Volumul a fost tradus în limba română: George Enescu: viaţa şi muzica, în anul 2011.

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/06/Alda-Dizdari2.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/06/Alda-Dizdari2-150x150.jpgRevista MuzicalaComunicate
“Discover George Enescu” este titlul recitalului propus de violinista Alda Dizdari şi pianistul Tom Blach. La Purcell School din Londra, una dintre cele mai prestigioase instituţii muzicale din întreaga lume, miercuri 22 iunie de la ora 18.00 vor rasuna, printre altele, Suita “Impresii din copilarie” op 28 pentru vioară şi pian,  Aria...