martisor-2

Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chişinău în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Republica Moldova, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Radio România, Compania publică Teleradio – Moldova, Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău; Filarmonica Națională din Cluj-Napoca şi Filarmonica de Stat Moldova, Iași, iniţiază proectul „Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului” care presupune o serie de concerte de muzică menite să pună în valoare creaţia compozitorilor români contemporani de  pe ambele maluri ale Prutului.

Proiectul presupune 6 etape din care vor rezulta 6 concerte cu muzică românească: trei etape se vor desfăşura la Chişinău, câte unul la Iaşi, Bucureşti şi Cluj.

Primul concert al seriei va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică Mărţişor – 2014 pe data de 5 martie, 2014, ora 19.00 la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” din Chişinău. ICR Chişinău sprijină participarea invitaţilor din România în cadrul acestui eveniment: Georgeta Stoleriu – soprană, Cristian Oroşanu – dirijior, Viorel Munteanu – compozitor şi Bujor Prelipceanu – directorul Filarmonicii de Stat Moldova din Iaşi.

 

În program:

Dan DediuFrenezie II

Viorel Munteanu – Intoarceri la Blaga (şapte poeme pentru soprană şi orchestră)

Roman VladSinfonietta

George EnescuPoema Romana

În aceeaşi zi, domnul Bujor Prelipceanu va susţine o prelegere publică la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. Evenimentul va avea loc în Sala Mare a Conservatorului, str.Mateevici 87 la ora 10.30.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/03/Afis-Muzica-romaneasca-de-pe-ambele-maluri-ale-Prutului.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/03/Afis-Muzica-romaneasca-de-pe-ambele-maluri-ale-Prutului-150x150.jpgRevista MuzicalaConcerteicr chisinau
Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chişinău în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Republica Moldova, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Radio România, Compania publică Teleradio – Moldova, Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău; Filarmonica Națională din Cluj-Napoca şi Filarmonica de Stat Moldova, Iași, iniţiază proectul „Muzica românească...