Cântăreața de muzică ușoară Mihaela Mihai (pe numele real Mihaela Maria Neagu) s-a născut la 27 octombrie 1946, la Giurgiu. A urmat școala și liceul de muzică, a luat lecții de pian și vioară.

Mihaela Mihai, la evenimentul prilejuit de lansarea Clubului Suporterilor Regiunii Dunării (București, 17 dec. 2012)

Este absolventă a Conservatorului Național de Muzică București. Este remarcată, încă din perioada când era studentă la Conservator, de compozitorul Alexandru Mandy, care îi va încredința spre interpretare numeroase creații, ajunse șlagăre renumite: “Nu stingeți stelele”, “Pământul”, “Greu se mai fac oamenii oameni”, “Tudore”, “Cântec pentru bradul meu”, “Sub un petic de cer”, “Îți mulțumesc”.

Mihaela Mihai a devenit cunoscută îndeosebi prin interpretarea melodiei ”De-ai fi tu salcie”, compusă de Horia Moculescu (versuri Puiu Maximilian), care a rămas un adevărat hit de la lansare și până astăzi. A participat la sute de emisiuni de televiziune, turnee în țară și străinătate, și are numeroase înregistrări.

Alte melodii celebre interpretate de îndrăgita cântăreață sunt: ”Cine-aș fi?”, ”Dacă iubești fără să speri”, ”Glasul tău”, ” Hei, mare!”, ”Inima de artist”, ”La anii mei”, ”Luciana”, ”Oh, Isabelle”, ”Ora cântecului”, ”Parfumul străzilor”, ”Primăvară, primăvară”, ”Sorcova”, ”Trurli, trurli, dragă” ș.a.

Cântăreața Mihaela Mihai, la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia 1996 (31 aug. 1996)

Începând din 1975 s-a stabilit în Franța. Revenită în România imediat după 1990, a condus departamentul de publicitate al TVR. În continuare a locuit, alternativ, la București și la Paris. S-a specializat în comunicare audiovizuală și politică, a lucrat în societăți de publicitate, la realizarea mai multor campanii electorale și comerciale. La Paris a urmat cursul post-universitar ”Noi tehnici de comunicare”.

Mihaela Mihai interpretează piesa “O viață de artist”, la secțiunea Creație a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia 2010 (27 aug. 2010)

În 2005 și-a lansat primul album destinat copiilor — ”Pudră de stele. Cântece de leagăn pentru mici și mari”, care conține cântece de leagăn, orchestrate într-o manieră care îi captivează nu numai pe copii dar și pe părinți (”Lullaby”, ”Isabelle”, ”Poarta de lumină”, ”Roua”, ”Trecea un vapor”, ”Ciobănița”, ”Cântec de leagăn”, ”Băiețelul” ș.a).

La începutul anilor ’70, a jucat în filmele de lung-metraj ”Asediul” și ”Bariera”, în regia lui Mircea Mureșan, alături de actori precum Octavian Cotescu, Toma Caragiu, Ion Besoiu, Gheorghe Dinică, Gina Patrichi.

Cântăreața Mihaela Mihai, la Festivalul “Cerbul de Aur” (Brașov, 3 mart. 1970)

A obținut Premiul I la Festivalul Internațional “Coupe d’Europe du Tour de Chant” — Belgia, 1971 și multe alte premii la diverse festivaluri internaționale: Cerbul de Aur, Berlin, Sopot etc. În 2002, la ”Marea Gală a muzicii ușoare românești — O zi printre stele”, găzduită de Studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Române, i-a fost înmânat Premiul de onoare, alături de alți soliști îndrăgiți ai muzicii ușoare românești.

Inițiatoare și președinte al Uniunii Artiștilor Liber Profesioniști din România (U.A.L.P.R.), Mihaela Mihai s-a implicat în elaborarea și aplicarea Legii 109/2005 privind indemnizațiile artiștilor. Este membră a S.A.C.D — Paris (Societe des Compositeurs et Auteurs Dramatiques).

AGERPRES

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/10/imageResize5.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/10/imageResize5-150x150.jpgRevista MuzicalaDocumentarMihaela Mihai
Cântăreața de muzică ușoară Mihaela Mihai (pe numele real Mihaela Maria Neagu) s-a născut la 27 octombrie 1946, la Giurgiu. A urmat școala și liceul de muzică, a luat lecții de pian și vioară. Mihaela Mihai, la evenimentul prilejuit de lansarea Clubului Suporterilor Regiunii Dunării (București, 17 dec. 2012) Este absolventă...