Volum_lansareAlbumul Conversații în foaier (dedicat de Sanda Țăranu, soția sa, tenorului Nicolae Țăranu) a fost publicat de  Editura Muzicală la un an de la dispariția artistului, în 4 noiembrie 2015.

Nicolae Țăranu face parte dintre soliștii care au “scris” istoria Teatrului de Operetă bucureștean din ultimele decenii. Debutul în Culegătorii de stele avea să anunțe o frumoasă evoluție, strâns legată de cele mai importante premiere originale (Lăsați-mă să cânt, Lysistrata de Dendrino, Plutașul de pe Bistrița, Ana Lugojana de Filaret Barbu,  N-a fost nuntă mai frumoasă de Kirculescu, Anton Pann de Mendelsohn, Soarele Londrei de Comișel, Eternele iubiri de Grigoriu etc.). Cele peste treizeci de roluri principale cuprind de asemenea partituri de seamă ale operetei clasice,  unele realizări devenind reprezentative pentru stilul românesc de abordare a lor. Este suficient să ni-l reamintim pe Nicolae Țăranu în Paganini, Țara Surâsului,  Contele de Luxenburg, Prințesa circului, Contesa Maritza, Sânge vienez, Vânzătorul de păsări, pentru ca imaginea armonioasă a tenorului de operetă să se impună cu întreg farmecul ei romantic.

Înzestrat cu o voce deosebit de expresivă, al cărei timbru plăcut cucerea de la primele replici, Nicolae Țăranu  s-a remarcat prin ținuta sa, prin modul elegant cu care rezolva problemele actoricești. Nicolae Țăranu și-a meritat succesul datorită unei seriozități și probități artistice care onorează o asemenea carieră. Dăruindu-și talentul acelui public care a știut să-i răspundă cu afecțiune constantă, Nicolae Țăranu apare ca un muzician care și-a slujit exemplar arta.

Grigore Constantinescu

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/10/Volum_lansare1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/10/Volum_lansare1-150x150.jpgRevista MuzicalaRecenziiconversatii in foyer,grigore constantinescu,Nicolae Taranu
Albumul Conversații în foaier (dedicat de Sanda Țăranu, soția sa, tenorului Nicolae Țăranu) a fost publicat de  Editura Muzicală la un an de la dispariția artistului, în 4 noiembrie 2015. Nicolae Țăranu face parte dintre soliștii care au “scris” istoria Teatrului de Operetă bucureștean din ultimele decenii. Debutul în Culegătorii...