Oameni fără adăpost au fost invitați de onoare sâmbătă la un concert de binefacere susținut la Vatican de celebrul compozitor Ennio Morricone, câștigător al Oscarului, relatează agenția Reuters.

Morricone, 88 de ani, care a câștigat anul acesta Oscarul pentru coloana sonoră a peliculei The Hateful Eight, a susținut în premieră o piesă scurtă pentru evenimentul intitulat “God, One of Us” și a condus orchestra care a interpretat unele din cele mai cunoscute melodii pentru film ale sale.

Câteva mii de oameni fără adăpost au luat parte la concertul la care au fost prezenți și oficiali ai Vaticanului, diplomați și alte personalități.

Locuiesc într-un cort. A fost ceva deosebit pentru mine să mă aflu aici în primul rând, a spus Attila, un bărbat ungur de 48 de ani care și-a pierdut locul de muncă în construcții la Roma și care a venit la concert cu sprijinul unei fundații de caritate.

Papa Francisc susține duminică o slujbă specială dedicată persoanelor fără adăpost. Donațiile strânse la concert, unde intrarea a fost gratuită, vor ajuta la construirea școlilor și bisericilor din Uganda și Burkina Faso.

AGERPRES

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/11/imageResize2.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/11/imageResize2-150x150.jpgRevista MuzicalaStiriconcert la Vatican,Ennio Morricone
Oameni fără adăpost au fost invitați de onoare sâmbătă la un concert de binefacere susținut la Vatican de celebrul compozitor Ennio Morricone, câștigător al Oscarului, relatează agenția Reuters. Morricone, 88 de ani, care a câștigat anul acesta Oscarul pentru coloana sonoră a peliculei The Hateful Eight, a susținut în premieră...