Afis Romania TMDupă o serie de reprezentații cu spectacolul „România, țară magică”, avem dovada că publicul format din copii de diferite vârste este captivat de folclor. Depinde de selecția momentelor artistice, pentru a le trezi curiozitatea. Producția Teatrului STELA POPESCU a demonstrat că folclorul poate merge mână în mână cu educația. Că preșcolarii și școlarii pot reacționa pozitiv și la muzica autentică românească, și la dansurile populare, și la legendele românilor, mai ales dacă toate acestea se armonizează cu imagini – foto și video – ce curg pe un ecran mare aflat pe scenă.

Mai bine zis, „România, țară magică” – spectacol aflat în repertoriul TSP – începe cu o uvertură (muzică românească), animând publicul, după care urmează un dans interpretat de Baletul teatrului pe muzica celor de la Zdob și Zdub. Pe fundalul sonor e Rapsodia I de George Enescu, în timp ce privirea e atrasă de fascinante imagini ale unor locuri pitorești din România, derulate pe ecran.

Trei moderatori aduc la cunoștința publicului vorbe de duh ale unor mari români legate de folclor, amintind cum se confesa, bunăoară, marele Enescu: „Folclorul nostru… nu numai că este sublim, dar te face să înţelegi totul. E mai savant decât toată muzica aşa-zis savantă. Şi asta într-un fel cu totul inconştient. E mai melodic decât orice melodie, dar asta fără să vrea. E duios, ironic, trist, vesel şi grav.”

Se vorbește despre basmul „Prâslea cel voinic și merele de aur”; vin soliștii și cântă – și cât de frumos e cântecul popular interpretat de un tenor sau o soprană; vin iar dansatorii pentru o „Horă” sau pentru „Călușarii”… Vine și marea actriță Stela Popescu, cântând împreună cu soliștii. Iar publicul – școlari și preșcolari, și nu numai – e bine dispus. Pleacă din sală cu o lecție învățată!

 

Duminică, ora 11,00, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, este programat spectacolul „România, țară magică”. Următoarele reprezentații au loc la 12 și 13 decembrie (ora 10,00).

 

 

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/12/Afis-Romania-TM.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2016/12/Afis-Romania-TM-150x150.jpgRevista MuzicalaComunicateeducatie,romania tara magica,spectacole,Teatrul Stela Popescu
După o serie de reprezentații cu spectacolul „România, țară magică”, avem dovada că publicul format din copii de diferite vârste este captivat de folclor. Depinde de selecția momentelor artistice, pentru a le trezi curiozitatea. Producția Teatrului STELA POPESCU a demonstrat că folclorul poate merge mână în mână cu educația....