15 ian_mediumZiua Culturii Nationale este celebrată la 15 ianuarie printr-un concert extraordinar dedicat compozitorului și pianistului Dinu Lipatti.

Orchestra Naţională Radio dirijată de Cristian Oroşanu va prezenta un program integral alcătuit din  creaţia muzicianului de la naşterea căruia, în 2017, celebrăm un un secol. Vor fi interpretate: Concertino în stil clasic, 3 lieduri pe versuri de Paul Verlaine, Suita Șătrarii şi Concertul nr. 1 în Mi bemol major de Franz Liszt. Soliștii concertului sunt soprana Theodora Gheorghiu, pianiștii Sergiu Tuhuțiu și Matei Rogoz. Invitat special este actorul Ion Caramitru care va recita din lirica poetului Mihai Eminescu.

Concertul este organizat de Radio România și Institutul Cultural Român şi va fi transmis în direct, de la ora 19,00 de Radio România Cultural şi Radio România Muzical, atât on air cât şi online.

 

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/01/15-ian_medium1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/01/15-ian_medium1-150x150.jpgRevista MuzicalaEvenimente3 lieduri pe versuri de Paul Verlaine,concert,Concertino în stil clasic,Cristian Orosanu,Dinu Lipatti,matei rogoz,orchestra nationala radio,sala radio,sergiu tuhutiu,Suita Șătrarii,teodora gheorghiu,ziua culturii
Ziua Culturii Nationale este celebrată la 15 ianuarie printr-un concert extraordinar dedicat compozitorului și pianistului Dinu Lipatti. Orchestra Naţională Radio dirijată de Cristian Oroşanu va prezenta un program integral alcătuit din  creaţia muzicianului de la naşterea căruia, în 2017, celebrăm un un secol. Vor fi interpretate: Concertino în stil clasic,...