Muzeul Teatrului din Viena a inaugurat marți ‘Tenorissimo’, o expoziție omagială pentru a marca săptămâna aceasta împlinirea a 50 de ani de la debutul legendarului tenor spaniol Plácido Domingo la Opera din Viena, relatează EFE.

“Imaginați-vă ce înseamnă 50 de ani într-un teatru atât de reprezentativ. Pentru cântăreții de operă este unul dintre cele mai importante teatre din lume”, a declarat Placido Domingo.

“Am avut o carieră plină de satisfacții. Să cânt acum cu tinerii care au câștigat concursul meu îmi dă satisfacție și mă emoționează”, a precizat Domingo, care în 1993 a lansat concursul ‘Operalia’ pentru a descoperi tinere talente.

Expoziția face parte dintr-un eveniment mai amplu care va include și o expoziție inaugurată miercuri la Opera din Viena unde Placido Domingo a debutat la 19 mai 1967, la doar 26 de ani, cu opera “Don Carlos” de Giuseppe Verdi.

Dominque Meyer, directorul Operei din Viena, a subliniat în fața numeroșilor fani ai tenorului spaniol că “artiștii sunt ambasadori ai frumuseții” și că “nu cunoaște un alt cântăreț care să aibă mai multă energie decât Plácido Domingo”.

Meyer a relevat că în cei 50 de ani la Viena, Domingo a participat în calitate de solist și regizor la 253 de reprezentații, dintre care 13 premiere, în fața a aproximativ 500.000 de spectatori care i-au dedicat în total 85 de ore de aplauze.

Tenorul spaniol a mărturisit că îi place să se plimbe pe străzile din Viena, pentru că “la fiecare colț întâlnește istoria muzicii”. Referitor la exigentul public vienez, Placido Domingo a subliniat că a fost primit întotdeauna cu multă dragoste.

Expoziția cuprinde costume folosite pe scenă în diferite opere de tenorul în vârstă de 76 de ani, zeci de fotografii din ultimii 50 de ani și un film cu cele mai bune scene ale lui lui Domingo la Opera din Viena.

sursa: AGERPRES

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/05/imageResize-1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/05/imageResize-1-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
Muzeul Teatrului din Viena a inaugurat marți 'Tenorissimo', o expoziție omagială pentru a marca săptămâna aceasta împlinirea a 50 de ani de la debutul legendarului tenor spaniol Plácido Domingo la Opera din Viena, relatează EFE. 'Imaginați-vă ce înseamnă 50 de ani într-un teatru atât de reprezentativ. Pentru cântăreții de operă...