Abilitatea de a putea fi și un bun manager, a devenit aproape esenţială pentru orice artist în zilele noastre, iar Andrei Lazăr s-a apropiat de acest subiect prin activitatea pe care a avut-o în ultimul timp la Opera Comică pentru copii şi la Teatrul „Stela Popescu” : „Cu Opera Comică pentru Copii am colaborat consecutiv aproape 10 ani, am avut cu ei nenumărate producții de operă, musical, concert, workshop. Am străbătut țara și lumea în lung și în lat cu producții foarte bune.”

De curând, Andrei Lazăr a devenit noul director al Teatrului „Stela Popescu”, preluând ştafeta de la Smaranda Oțeanu-Bunea. „Ca să fim mai exacţi, titulatura mea oficială este de manager interimar. Preiau cu onoare ștafeta de la doamna Smaranda Oțeanu, care m-a „crescut” practic de la începuturile noastre la Opera Comică. Sfârșitul mandatului s-a soldat cu această schimbare de generații, dar evident că ea rămâne alături de echipa noastră în calitate de consultant, cu experiența vastă pe care o are în domeniul artistic, de impresariat, cu conexiunile pe care le are.”

Orice schimbare  de acest tip aduce o viziune nouă, aduce optica celui care se află în momentul respectiv la cârma unei instituții. Ce îşi propune Andrei Lazăr în această postură : „Sunt într-o permanentă comunicare cu echipa care s-a cristalizat de la înființarea teatrului, care, nota bene, a avut loc în aprilie 2016. Suntem un teatru tânăr, cu o vârstă ce a depăşit cu puțin un an de zile. Am identificat noi valențe pe care le putem activa în perioada următoare, respectiv la începutul stagiunii 2017 – 2018, mai cu seamă atragerea publicului de tineret. Teatrul Stela Popescu este un teatru muzical, balet și muzică pentru copii și tineret, dar din experiența stagiunii precendente constatăm că publicul nostru s-a încadrat în zona de vârstă preșcolar și școlar primar. Ce dorim noi din luna septembrie până la sfârșitul anului este să ne adresăm şi publicului mult mai pretențios al gimnaziului și a liceului. Nu numai să îi aducem pe ei la noi în sală, ceea ce este cu adevărat o provocare, ci mai ales a merge noi spre ei cu spectacole care se vor adresa special acelor categorii de vârstă și care se vor desfăşura chiar în instituțiile de învățământ. Vor fi spectacole mult mai scurte, polivalente, vor avea dans, muzică, se vor baza pe ideea de one (two) man show. Spectacole interactive în care o să apelăm la nume care deja cunoscute din spațiul artistic românesc, actori care au valențe muzicale, dansatori care pot și juca teatru, adică vom încerca să diversificăm paleta si oferta noastră artistică.”

Despre reuşitele de până acum ale Teatrului Muzical „Stela Popescu”, Andrei Lazăr a afirmat : „Vom continua lista provocărilor și la toamnă la Teatrul Stela Popescu, însă aş vrea să spicuiesc şi câte ceva din reușitele de până acum. Au fost peste 8-10 titluri, premiere și spectacole muzical-coregrafice și exclusiv coregrafice. Vorbim de o sală de 750 de locuri, teatrul fiind găzduit la Palatul Național al Copiilor.”

Andrei Lazăr a vorbit şi despre relaţia excepţională cu doamna Stela Popescu, care le este aproape și în spirit și în persoană. „Are o energie fabuloasă, această artistă este un izvor nesecat de energie pozitivă. In luna ianuarie am avut premieră cu un musical foarte reușit, pe muzica lui Roman Vlad, în regia cunoscutului Dan Tudor, în care doamna Stela Popescu a interpretat-o pe Chirița, în varianta Chiriței la Iași a lui Alecsandri. A fost un moment în care ne-am dat seama cu toţii de această energie fantastică a doamnei Stela. Chiriţa a fost un rol perfect interpretat, perfect memorat, care ne-a motivat pe toți să îi călcăm pe urme. Am mai avut premiere cu Domnul Goe, tot în regia lui Dan Tudor și cu participarea unor tineri studenți ai săi, am avut spectacole coregrafice – Harap Alb și Şeherezada – în coregrafia lui Ștefan Soare. O parte din aceste titluri foarte bine primite de public le vom menţine, cu siguranță, și în stagiunea următoare, pe care o reluăm odată cu începerea anului școlar, primul spectacol fiind programat la sfârșitul primei săptămâni de școală.”

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/07/TSP_DL-Goe_671_foto-Mihai-Cratofil-1024x680.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/07/TSP_DL-Goe_671_foto-Mihai-Cratofil-150x150.jpgRevista MuzicalaInterviuri
Abilitatea de a putea fi și un bun manager, a devenit aproape esenţială pentru orice artist în zilele noastre, iar Andrei Lazăr s-a apropiat de acest subiect prin activitatea pe care a avut-o în ultimul timp la Opera Comică pentru copii şi la Teatrul „Stela Popescu” : „Cu Opera...