Deschiderea Festivă şi Concertul Inaugural al manifestărilor Darclée

 

Mariana Nicolesco:«Mulţumesc minunatului public brăilean, care n-a ţinut seama nici de ploaie, nici de tornadă, pentru a fi alături de noi»

 

 

Nori negri năvăliseră ca un fluviu aerian deasupra Dunării, care parcă n-ar mai fi existat. Ploua şi furtuna violentă dobora copaci înalţi până şi în parcul din faţa teatrului în care urma să aibă loc Deschiderea Festivă şi Concertul Inaugural al Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée 2017. Şi totuşi brăilenii n-au lipsit de la marele eveniment, plecând spre case după trei ore extraordinare, când urgia timpului se domolise, cu sufletele pline de bucurie.

Cântul a învins furia naturii, memoria legendarei soprane Hariclea Darclée fiind onorată şi de această dată în mod superlativ.

Strălucitoare ca întotdeauna, marea soprană Mariana Nicolesco l-a invitat în scenă pe Primarul Brăilei, domnul Viorel Marian Dragomir, care a subliniat importanţa acestei manifestări extraordinare – pe plan local, naţional şi internaţional – la care s-au înscris în acest an nu mai puţin de 200 de concurenţi din 19 ţări. După care s-a retras pentru a coordona eliminarea neajunsurilor create Brăilei de vijelie.

Spre surprinderea generală, actriţa Wanessa Radu a dat citire unei scrisori emoţionante a unei brăilence de 90 de ani, doamna Valeria Ursan, prezentă din 1995 încoace la toate manifestările Darclée, mulţumind Marianei Nicolesco pentru tot ce a adus şi aduce brăilenilor. Marea artistă a invitat-o în scenă în aplauzele entuziaste ale audienţei.

În Concertul Inaugural au strălucit în bijuteriile muzicale pe care le-au interpretat – Bellini, Rossini, Donizetti, Flotow, Delibes, Puccini şi Verdi – soprana Silvia Micu, laureată a Premiului I la ediţia 2015 a Concursului Darclée şi tenorul Ioan Hotea, laureat al Marelui Premiu Darclée acum doi ani, acompaniaţi la pian de maestrul Alexandru Petrovici.

Vocile splendide, linia de canto, virtuozitatea şi umorul protagoniştilor având-o pe Mariana Nicolesco alături de ei, au încântat publicul, care a salutat cu infinite aplauze performanţele excepţionale la care a asistat.

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/07/IMG_6055-1024x683.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/07/IMG_6055-150x150.jpgRevista MuzicalaComunicate
Deschiderea Festivă şi Concertul Inaugural al manifestărilor Darclée   Mariana Nicolesco:«Mulţumesc minunatului public brăilean, care n-a ţinut seama nici de ploaie, nici de tornadă, pentru a fi alături de noi»     Nori negri năvăliseră ca un fluviu aerian deasupra Dunării, care parcă n-ar mai fi existat. Ploua şi furtuna violentă dobora copaci înalţi...