Pentru a celebra cele şase decenii de activitate, Orchestra Simfonică din Guangzhou şi-a deschis  stagiunea de concerte 2017-2018 cu o primă audiţie absolută. Astfel, duminica trecută (24 septembrie) în Xinghai Concert Hall a răsunat pentru prima dată  Simfonia nr. 6 de  Krzysztof Penderecki – Poeme chinezeşti, în care solist a fost baritonul Chen-Ye Yuan. Lucrarea are la bază texte poetice din timpul Dinastiei Tang (618–907 d.H.)

La pupitrul orchestrei care aniversează 60 de ani de activitate s-a aflat dirijorul Long Yu, în acelaşi timp şi Director Muzical al ansamblului.

Pe afişul primului concert al stagiunii s-au mai aflat: Uvertura Festivă de Dmitri Şostakovici, Cântecul lunii din Rusalka de Antonin Dvorak,  Melodii Lăutăreşti de Pablo de Sarasate, Andante spianato şi Grande Polonaise Brillante de Frederic Chopin şi Rhapsody in Blue de George Gershwin.

 

Guangzhou Symphony Orchestra (GSO)

De la fondarea sa în 1957,  Guangzhou Symphony Orchestra (GSO) a devenit una dintre cele mai importante ansambluri simfonice din China şi printre primele care au instituţionalizat o stagiune de concerte. Este singura orchestră din China care a realizat turnee în cinci continente. (foto Xinghai Concert Hall)

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/09/Penderecki1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/09/Penderecki1-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
Pentru a celebra cele şase decenii de activitate, Orchestra Simfonică din Guangzhou şi-a deschis  stagiunea de concerte 2017-2018 cu o primă audiţie absolută. Astfel, duminica trecută (24 septembrie) în Xinghai Concert Hall a răsunat pentru prima dată  Simfonia nr. 6 de  Krzysztof Penderecki - Poeme chinezeşti, în care solist a fost...