Fundaţia Joseph Ratzinger (altfel ştiută ca Fundaţia Papei Benedict al XVI -lea de la Vatican) a anunţat că anul acesta, între  eminenţii teologi care vor fi premiaţi, se află şi compozitorul Arvo Pärt.

Premiul Ratzinger recompensează munca extraordinară a unor personalităţi din domeniul teologic sau din sfera religios-artistică.

Ceremonia de decernare a premiiilor va avea loc la Vatican la 18 noiembrie 2017.

Pe lângă Arvo Pärt, premiile prestigioase  vor merge către  profesorul Theodor Dieter (teolog lutheran şi Director al Institutului de Cercetări Ecumenice din Strasbourg) şi Karl-Heinz Menke (teolog  şi preot catolic german).

Fundaţia a fost înfiinţată de Papa Benedict al XVI-lea, născut Joseph Ratzinger; din anul 2011 decernează Premiul Ratzinger, între laureaţi aflndu-se teologi eminenţi din întreaga lume.

 

sursa: Arvo Pärt Centre

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/09/download-3.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/09/download-3-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
Fundaţia Joseph Ratzinger (altfel ştiută ca Fundaţia Papei Benedict al XVI -lea de la Vatican) a anunţat că anul acesta, între  eminenţii teologi care vor fi premiaţi, se află şi compozitorul Arvo Pärt. Premiul Ratzinger recompensează munca extraordinară a unor personalităţi din domeniul teologic sau din sfera religios-artistică. Ceremonia de decernare a...