Un nou concert va avea loc în Peștera Românești din județul Timiș. Concertul a ajuns la cea de-a 33-a ediție și va fi susținut de Orchestra de Tineret a Regiunii de Vest, avându-l la pupitru pe dirijorul pe Radu Popa.

Ediția din acest an a concertului de la Românești va avea loc în data de 8 octombrie. Supriza din acest an este repetiția generală cu public, programată sâmbătă, 7 octombrie. Repetiția are loc de la ora 11:00, la Sala Capitol și este realizată special pentru cei care doresc să asculte programul pregătit pentru Românești, iar, din diferite motive, nu vor putea urca la peșteră.

Programul, structurat sub genericul “Şi valsul va dăinui mereu!” cuprinde lucrări de Ceaikovski, Glinka, R. Strauss, Mozart, Sibelius şi Sir Anthony Hopkins!

Primul concert din Peștera Românești a avut loc în anul 1984, cu prilejul celui de-al 12-lea Concurs Republican de Speologie Sportivă.

Accesul spre peșteră se face din staţia de autobuz din localitatea Româneşti, pe potecă marcată, iar drumul durează circa o oră.

Intrarea este liberă, pe baza taloanelor care vor fi distribuite în Româneşti, în ziua concertului.

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/10/concert-pestera-romanesti-820x300.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/10/concert-pestera-romanesti-820x300-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
Un nou concert va avea loc în Peștera Românești din județul Timiș. Concertul a ajuns la cea de-a 33-a ediție și va fi susținut de Orchestra de Tineret a Regiunii de Vest, avându-l la pupitru pe dirijorul pe Radu Popa. Ediția din acest an a concertului de la Românești va avea...