Dintotdeauna mi-am  dorit să cânt. Ca elevă, priveam cu jind la Madrigal, ce părea un vis intangibil. La 17 ani, am devenit cea mai tânără membră a reputatului ansamblu, unde am mâncat, vreme de alţi 17 ani,  o „pâine” fabuloasă,  căci „Brutarul” se numea Marin Constantin.

 

Acum, după 20 de ani de Radio, corul rămâne iubirea dintâi. Acum nu mai cânt însă vreau să vorbesc despre  cei care sădesc plăcerea comuniunii de glasuri în şcoala românească. Ei merită să fie auziţi, văzuţi şi aplaudaţi!

 

Radio România Cultural porneşte un proiect nou, în parteneriat cu Corul Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”. Astfel, în fiecare lună, emisiunea OAZA DE MUZICĂ va avea o ediţie specială realizată împreună cu Programul Naţional Cantus Mundi în care coruri de copii din toată ţara sunt invitate să cânte în Studioul „Alfred Alessandrescu”.

 

Luni 23 octombrie 2017, între orele 14,00-15,00 patru coruri de copii bucureştene aduc patru stări ale bucuriei.

Grupul vocal  BELKA STRELKA își face o misiune de onoare din a păstra, valorifica si transmite elemente din folclorul și tradițiile comunității rușilor-lipoveni.  Cor cu Dor a pornit anul trecut cu 6 membri, acum are 35 de copii cu vârste  cuprinse între 6 și 16 ani.  Înființat în anul 2012, Corul „Sunete Vesele”  adună în mijlocul său copii ai ciclului primar, având între 7 și 10 ani, din Şcoala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod” aflată în sectorul 2.  Corul mixt “Papillons” este format dintr-un grup pestriț de liceeni zăpăciți dar simpatici, pe care îi unește pasiunea incontestabilă  pentru muzică.

 

Pentru toţi aceşti copii care seara, după cursuri, se adună pentru a repeta, pentru bucuria profesorilor care îi îndrumă cu răbdare şi har, pentru satisfacţia părinţilor dar şi pentru  un viitor mai frumos pe care aceşti copii îl vor face având în suflet şi plăcerea de a cânta împreună, OAZA DE MUZICĂ va fi, lunar, spaţiul de întâlnire.

 

Urmăriţi-ne luni, 23 octombrie, de la ora 14,00  live pe facebook dar şi în direct, onair şi online pe www.radioromâniacultural.ro, de la 14,30!

 

Sorina Goia

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/10/Poza-1-1024x684.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/10/Poza-1-150x150.jpgRevista MuzicalaComunicateCantus Mundi,madrigal,Nicio scoala fara cor,Oaza de muzica,radio romania cultural
Dintotdeauna mi-am  dorit să cânt. Ca elevă, priveam cu jind la Madrigal, ce părea un vis intangibil. La 17 ani, am devenit cea mai tânără membră a reputatului ansamblu, unde am mâncat, vreme de alţi 17 ani,  o „pâine” fabuloasă,  căci „Brutarul” se numea Marin Constantin.   Acum, după 20 de...