Interviu cu Adrian Iorgulescu – Președintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România 
Oltea Serban-Pârâu: În luna noiembrie începe Festivalul Meridian, ediția a XIII-a. Uniunea Compozitorilor este cunoscută publicului prin asociere cu UCMR-ADA, într-o anumită măsură iar, într-o măsură mai mică, prin evenimentele culturale pe care le generează sau le susține. Festivalul Meridian este unul dintre acestea, Săptămâna Internațională a Muzicii Noi este un alt festival important. Ce ne puteți spune despre aceste două evenimente și cât de importantă este contribuția Uniunii pentru ele două?
Adrian Iorgulescu: Este vorba de o contribuție hotărâtoare, pentru că toată logistica celor două festivaluri se face de către instituția noastră. În plus, finanțarea (mare parte a finanțării) incubă tot Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor.
Sunt două festivaluri importante pe care le realizăm și care vin să conducă la o mai bună cunoaștere de către public a muzicii contemporane, a muzicii noi românești și străine și în egală măsură. Un schimb de experiență, un schimb de valori între compozitorii noștri și compozitorii din afară.
Festivalul Meridian din această toamnă începe pe data de 6 noiembrie, durează o săptămână și vin, pe lângă foarte mulți autori români cu piese în primă audiție absolută, compozitori din alte țări – sunt cântate lucrările unor compozitori din Europa și nu numai din Europa, din state importante cu tradiție – muzică germană, poloneză, franceză… Avem compozitori care vin și personal din Austria, din Israel, din SUA pentru a onora concertele cu prezența lor.
Avem niște maeștri ai muzicii contemporane care au contact direct cu compozitorii români, dar și lucrări de pretutindeni care apar în atenția publicului bucureștean.
http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/10/Adrian-Iorgulescu-portret-_-IMG_4419-1024x653.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/10/Adrian-Iorgulescu-portret-_-IMG_4419-150x150.jpgRevista MuzicalaInterviuri
 Interviu cu Adrian Iorgulescu – Președintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România  Oltea Serban-Pârâu: În luna noiembrie începe Festivalul Meridian, ediția a XIII-a. Uniunea Compozitorilor este cunoscută publicului prin asociere cu UCMR-ADA, într-o anumită măsură iar, într-o măsură mai mică, prin evenimentele culturale pe care le generează sau le susține....