cartea-pentru-ce-mergem-la-opera-scrisa-de-dirijorul-tiberiu-soare-un-proiect-fundatia-calea-victoriei_mediumFundatia Calea Victoriei va invita joi, 20 martie, la lansarea primului volum semnat de dirijorul Tiberiu Soare.

Lansam o carte spectaculoasa si neconventionala, care spune povestea a treisprezece opere si balete celebre, vazute prin ochii dirijorului Tiberiu Soare. Volumul este adresat tinerilor si adultilor care iubesc muzica de opera si baletul, cat si celor care vor sa descopere aceasta lume incantatoare. Volumul, publicat in conditii grafice deosebite, este insufletit de treisprezece ilustratii originale si o coperta curajoasa, realizate de Maria Surducan.

Cartea cuprinde cele 13 conferinte sustinute de dirijorul Tiberiu Soare in anii 2012-2013, in cadrul proiectului PENTRU CE MERGEM LA OPERA?, despre operele si baletele: „Traviata” de G. Verdi, „Boema” de G. Puccini, „Giselle” de  A. Adam, „Turandot” de G. Puccini, „Elixirul dragostei” de G. Donizetti, „Barbierul din Sevilla” de G. Rossini, „Carmen” de G. Bizet, „Rigoletto” de G. Verdi, „Spargatorul de nuci” de P.I. Ceaikovski, „Don Giovanni” de W.A. Mozart, „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, „Olandezul zburator” de R. Wagner si „Oedip” de G. Enescu.

Il regasim pe dirijorul Tiberiu Soare in ipostaza de narator, povestind pasionat, erudit si cu umor libretele operelor si anecdotele aparute in jurul lor. Muzica iese din sala de concert, iar lumea spectacolelor prinde viata cu fiecare pagina citita. Capitol cu capitol, descoperim o noua epoca, un compozitor fascinant, personaje pe care ajungem sa le indragim, simboluri puternice si scene emotionante.

Povestile cu care acest volum ne incanta si ne deschid mintea si sufletul pot fi considerate o cale catre noi insine, o forma de a ne bucura de lumea in care traim, descoperind, probabil, cea mai sublima forma de arta – MUZICA.

Revista MuzicalaStiriFundatia Calea Victoriei,PENTRU CE MERGEM LA OPERA?PENTRU CE MERGEM LA OPERA?,tiberiu soare
Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 20 martie, la lansarea primului volum semnat de dirijorul Tiberiu Soare. Lansam o carte spectaculoasa si neconventionala, care spune povestea a treisprezece opere si balete celebre, vazute prin ochii dirijorului Tiberiu Soare. Volumul este adresat tinerilor si adultilor care iubesc muzica de opera si baletul, cat...